Mancarica de pui cu conopida gratinata

Mancarica de pui cu conopida fiarta si gratinata cu cascaval este un preparat cu legume simplu, delicioas si apetisant.

Nu cred ca mai are nevoie de prezentare asa ca veti regasi intreaga reteta mai jos.

Ingrediente:

  • 1 conopida mica ( 400 -500 gr.)
  • 1 piept de pui
  • 1 lingurita 1/2 de sare
  • 1 lingurita de piper negru macinat
  • 2 oua
  • 400 gr. de smantana
  • 120 gr. de cascaval ras
  • 1.5 litri de apa pentru fiert
  • 2 linguri de ulei vegetal
  • 10 gr. de unt

Mod de preparare:

Pasul 1 – Taiati buchetele de conopida cat mai aproape de capatana, le spalati apoi le puneti intr-o oala la fiert in cei 1.5 l de apa cu 1/2 lingurita de sare.  Firbeti conopida timp de 10 minute pana se inmoaie, apoi o scurgeti de apa si o scoateti pe o farfurie.

Pasul 2 – Taiati pieptul de pui cuburi de 3-4 cm si apoi caliti carnea intr-o tigaie cu cele 2 linguri de ulei vegetal. Puneti carnea pe o farfurie cu un servetel de hartie de bucatarie.

Pasul 3 – Se unge un vas de yena cu unt si punem bucatile de conopida si carnea calita.

Pasul 4 – Preparam sosul: batem cele 2 oua cu un tel de bucatarie si incorporam smantana.

Pasul 5 – Turnam sosul peste conopida si carnea de pui, asezonam cu sare si piper si dam la cuptor timp de 20 de minute.

Pasul 6 – In ultimele 10 minute de coacere scoatem vasul din cuptor si presaram cascavalul ras (ras in prealabil pe razatoarea mica), dupa care dam din nou vasul la cuptor pentru inca 10 minute, pentru a se rumeni cascavalul.

Este un fel de mancare care se serveste cald !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One Comment

  1. 11-21-2012

    delicioasa

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes