O alta reteta din bucataria italieneasca este “Manicotti”.  Si pentru ca in magazinele noastre nu se gaseste decat Cannelloni, m-am gandit sa postez si aceasta reteta de “Manicotti” facut in casa (care seamana cu aluatul de clatite).

Ingrediente pentru clatite:

  • 120 ml de apa
  • 120 ml de lapte
  • 2 oua mari
  • 2 linguri de unt topit + unt pentru uns tigaia
  • 240 gr de faina
  • un praf de sare

Ingrediente pentru umplutura de branza:

  • 700 gr de branza ricotta ( seamana cu urda noastra)
  • 240 gr de mozzarella rasa
  • 60 gr de branza pecorino romano (“pecorino” este numele generic pentru toate branzeturile italiene produse din lapte de oaie)
  • 2 oua mari
  • 1 catel de usturoi pisat
  • o legatura de patrunjel maruntit
  • cateva fire de busuioc maruntit
  • sare, dupa gust

Ingredientele pentru sosul de rosii:

  • 800 gr de pasta de tomate
  • 250 gr de carnati dulci italienesti ( carnati de porc)
  • 1 catel de usturoi presat
  • un cartof mic curatat si dat pe razatoare
  • 2 linguri de ulei de masline
  • un praf de sare
  • un praf de piper negru macinat
  • o lingurita de zahar (optional)
  • busuioc maruntit
  • 240 gr de parmezan ras

Mod de preparare – Clatite:

  1. Intr-un blendar, amestecati apa, laptele, ouale, untul topit, faina si un praf de sare. Se amesteca toate pana cand obtinem o compozitie de clatite. Se lasa la rece timp de o ora.
  2. Incingeti o tigaie mica si ungeti cu putin unt topit. Turnati apoi cu un polonic din compozitia respectiva si formati clatita.  Din acest aluat ar trebui sa va iasa in jur de 10-12 clatite.

Mod de preparare – Umplutura de branza:

  1. Se amesteca toate ingredientele intr-un castron mare si in ordinea de mai sus.

Mod de preparare – Sucul de rosii:

  1. Intr-o oala puneti putin ulei de masline, adaugati ceapa taiata felii si carnatii taiati la fel.  Lasati-le pana capata ceapa o culoare aurie apoi adaugati usturoiul, cartoful dat pe razatoare si pasta de tomate,zaharul, sarea ( dupa gust), piperul. Lasati sa fiarba timp de 30 de minute.  Dupa ce am oprit focul, lasam sosul sa se raceasca timp de 10-15 minute.
  2. Acum este timpul sa umplem clatitele cu 2 lingurtite de umplutura de branza. In functie de dimensiunea tavii pe care o folositi, formati un rand de 10-12 clatite. Apoi adaugam sosul de rosii peste clatitele umplute. De asemenea, adaugam si busuiocul maruntit si parmezanul ras (parmezanul ii va da o aroma deosebita sosului ).
  3. Dati la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 30 de minute. Lasati sa se raceasca timp de 10 minute, inainte de a servi acest fel. Sa aveti pofta !

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes