Ca tot a venit si vremea citricelor, o sa gasiti pe site si retete de marmelada. De data aceasta este vorba despre marmelada fina de portocale,  foarte parfumata, de o culoare aprinsa si numai buna de folosit la deserturi !

Ingredientele sunt pentru 4 borcane :

  • 800 gr. de portocale
  • 1 kg. de zahar tos
  • 750 ml. de apa
  • 4 borcane de 420 de grame

Mod de preparare:

Pasul 1 – Se curata portocalale de coaja, pastrand un strat subtire de coaja alba de circa 1 cm. Dupa care se pun intr-un vas si se completeaza cu apa rece  cat sa le acopere si se lasa peste noapte.

Pasul 2 – A doua zi, facem un sirop din apa si zahar. Ca sa facem asta punem apa si zaharul intr-o cratita la foc mediu si lasam sa fiarba timp de 15 minute.  Apoi se adauga portocalele taiate feii de 1 cm. grosime. Se fierbe totul timp de 20 de minute.

Pasul 3 – Se scot feliile de portocale si se paseaza cu blenderul. Piureul astfel obtinut se fierbe la foc mic inca 30 de minute.

Pasul 4 – Se umple borcanele cu marmelada de portocale cat e fierbinte si se infileteaza bine capacele borcanelor. Se intorc apoi toate borcanele cu gura in jos pentru a se steriliza cat mai bine.

Se pastreaza in camara sau se savureaza de indata cel putin un borcan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes