Acest desert este un clasic al Bucatariei Americane si des intalnit in ultimul timp,  in curtea Fast-food-urilor din Mall-urile noastre. Este o reteta de desert delicioasa pe care sigur o veti avea in jur pentru orice sarbatoare , dat fiind asemanarea in compozitie si gust cu Clasicul nostru Cozonac.

Timp de preparare: 40 minuteCinnabon bons

Portii: 10-20 portii

Ingrediente:

Aluat

  • 650 gr faina
  • 100 unt topit
  • 150 gr zahar
  • 220 ml lapte
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 2 oua

Umplutura

  • 1 plic scortisoara macinata
  • 150 gr margarina
  • 200 gr zahar brun

Mod de preparare Melc cu Scortisoara ( Cinnamon Roll ):

  1. Pentru aluat , drojdia se adauga in laptele cald, se adauga zaharul pentru a activa drojdia, amestecul se omogenizeaza cu faina, untul topit si cu ouale. Se framanta timp de 10-15 minute, dupa care se lasa circa o ora la crescut.
  2. Pentru umputura amestecam ingredientele pana devine o pasta tartinabila.
  3. Aluatul se intinde subtire si se acopera uniform cu umplutura, se ruleaza in mod egal si se taie in discuri de 4-5 cm.
  4. Melci se intind pe o tava acoperita cu hartie de copt , lasand spatiu intre ei pentru a nu se lipi. Se mai lasa la crescut inca 30-40 min se ung cu un amestec de ou cu lapte pentru luciu.
  5. Se dau la cuptorul preincalzit, 20-25 min la un foc domol ( 150-160 gr )
  6. Se servesc cu sos de ciocolata si crema de vanilie.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes