Una din retetele cerute pe Pagina de Facebook pentru Ziua Indragostitilor este cea de briose cu crema de mascaropne si insiropate cu cafea.  Aceste mini briose sunt creatia unui celebru cofetar: Lorraine Pascale. Sunt de fapt o adaptare a retetei de tiramisu avand in vedere faptul ca sunt insiropate cu cafea la fel se procedeaza cu piscoturile de la tiramisu.

Briose cu cafea si mascarpone

Aveti nevoie de urmatoarele ingredientele pentru 12 briose:

165 grame de unt, la temperatura camerei

100 grame de zzahar brun

100 grame de zahar tos

4 oua

260 grame de faina pentru prajituri sau 260 grame de faina 000 dar la

care sa adaugati 1 lingurita de praf de copt

80 grame de crema mascarpone

3 linguri de cafea macinata

12 biscuiti,usor  macinati

zahar pudra si cacao pentru decor

Mod de preparare briose:

1.  Incalziti cuptorul la 180 grade C si puneti hartie speciala de briose intr-o tava de briose.

2. Folosind mixerul electric se freaca untul moale cu zaharul tos si zaharul brun pana ce acesta se topeste si aveti o crema usoara.

3. Se adauga apoi 2 oua si se continua mixarea pana sunt incorporate in compozitia de unt si zahar.  Se adauga jumatate din cantitatea de faina cernuta in prealabil  (130 grame) si se incorporeaza si aceasta. Dupa care se repeta procedeul:  adica se pun si celelalte 2 oua ramase, se mixeaza, se pune si restul de faina cernuta (130 grame) si se mixeaza pana aveti o compozitie omogena.

4. Se adauga ricotta, lingurile de cafea macinata, si biscuitii macinati si se amesteca in aluatul de briose.

5. Folosind o lingura de inghetata se pun cantitati egale de aluat in fiecare forma de briosa.  O cupa de inghetata pentru fiecare briosa. Cand ati terminat de pus aluatul pentru briose in forme, luati o lingura si intindeti bine aluatul pentru a-l nivela.

6. Se da tava la cuptorul preincalzit timp de 25-30 de minute sau pana trec testul scobitorii. Adica introduceti o scobitoare in mijlocul brioselor si scobitoarea iese curata! Atunci se scoate tava din cuptor si se lasa briosele in tava sa se raceasca.

Intre timp pregatiti umplutura:

Aveti nevoie de urmayoarele ingrediente:

500 grame de mascarpone

1 fiola cu esenta de vanilie

4 lingurite de zahar pudra

4 lingurite de vin Marsala (optional)

8 biscuiti macinati, dar sa ramana totusi si bucati mai mari (cel mai bine ii puneti intr-o punga si ii pisati cu un sucitor)

Mod de preparare crema:

 Intr-un vas pentru mixer se amesteca mascarponele cu zaharul pudra, se pune apoi esenta de vanilie si vinul marsala (daca ati optat si pentru acesta), iar la final se adauga si biscuitii macinati. Umplutura se tine la frigider pana faceti si siropul.

Pentru siropul de cafea aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

165 grame de zahar tos

165 ml. de apa

2 lingurite de cafea macinata

Mod de preparare sirop:

Se pun toate ingredientele intr-o cratita cu fundul mai gros, la foc mic si se fierbe pana cand se dizolva in totalitate zaharul. Dupa care se creste focul la aragaz si se continua fierberea timp de 2-3 minute. Se opreste focul si se lasa siropul deoparte sa se racesca.

Ca si REGULA: este bine sa stiti ca NICIODATA nu se foloseste siropul fierbinte pentru a insiropa ceva( o prajitura, briose, un blat de tort) care la randul sau este cald. Intotdeauna unul din acestea 2 trebuie sa fie racit complet, iar altul cald. Sau, mai sunt cazuri ca la aceasta reteta in care trebuie si siropul si briosele sa fie reci.

Asamblarea brioselor:

Odata ce briosele s-au racit, se scot din tava, se inlatura hartia si cu un cutit se taie pe jumatate pe orizontala. Partea de jos a fiecarei briose se insiropeaza cu siropul de cafea racit iar peste blatul insiropat se intinde un strat mai gros cu crema de mascarpone. Dupa care se pun celelalte jumatati ale brioselor deasupra si se pudreaza cu cacao si zahar pudra pentru efect inainte de a le servi ! Se pot tine la frigider daca doriti sa le serviti mai tarziu. Pana atunci se insiropeaza si mai bine !

Enjoy your dessert !!!

Reteta dupa cum am spus este cea a cofetarului  Lorraine Pascale, iar sursa pozei este Goodtoknow

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes