Un sos de usturoi foarte aromat, o alternativa a clasicului mujdei romanesc. Foarte simplu si usor de preparat.

Ingrediente pentru mujdei de usturoi cu miere:

  • 250 grame zahar brun
  • 250 ml apa
  • 250 grame miere (puteti folosi alternativ sirop de artar, pentru un gust mai diferit)
  • 1 lingurita praf de usturoi (sau 4-5 catei de usturoi pisati marunt)
  • faina pentru a ingrosa sosul
  • 1 lingurita mustar (mai calitativ)
  • 50 ml sos de soia

Mod de preparare – Mujdei de usturoi cu miere:

  1. Intr-un castron se amesteca zaharul brun cu apa, miere, usturoi, sos de soia si mustar. Se amesteca pana la omogenizare.
  2. Adaugati putina faina pentru a ingrosa amestecul.
  3. Punei sosul intr-o cratita pe foc (in acest caz reduceti cantitatea de apa folosita pentru a iesi mai gros) sau la cuptor impreuna cu carnea voastra preferata.
  4. Se poate folosi cu orice tip de carne. Sa aveti pofta!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes