Reteta mea de negresa este una adaptata de-a lungul anilor. La inceput o preparam cu nuca macinata, dar am descoperit ca poti sa pui si alte ingrediente si sa isi pastreze acelasi “gust” de Negresa. Acum am inlocuit nuca cu fulgi de migdale si ciocolata rasa. Eu am dublat cantitatile pentru prajitura din poze, pentru simplul fapt ca este delicioasa si se termina repede.

Ca si ingrediente principale, prajitura contine:
– 5 oua
– 250 ml. lapte
– un pachet de unt sau 200 gr de margarina
– 400 gr. de zahar
– 400 gr. de faina
– un pliculet de praf de copt
– 50 gr. de cacao
– 200 de gr. de fulgi de migdale (le-am gasit in Auchan)
– un cubulet de ciocolata de menaj sau o ciocolata din comert

Mod de preparare – Negresa:
1. Se pun laptele, zaharul si untul\margarina intr-o cratita, la foc mediu, cand s-au topit zaharul si untul, se adaugat si cacaoua. Stingem focul si lasam sa se raceasca putin. Se pastreaza putina copozitie (cam un polonic, pentru topping-ul de la sfarsit).
2. Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se patreaza (le vom adauga mai tarziu in compozitia cu lapte). Iar albusurile se bat bine spuma cu 2 linguri de zahar.
3. Prajim putin fulgii de migdale intr-o tigaie, apoi ii maruntim.
4. Cand s-a racit compozitia de la pasul 1, adaugam galbenusurile si incorporam bine cu un tel. Apoi incorporam si albusurile spuma, fulgii de migdale. Dupa care adaugam si faina cu praful de copt. La fel, se amesteca cu telul ( este important sa folositi un tel sau o spatula pentru acest pas…. Ca sa iasa prajitura aerata)!!!
5. Se incalzeste, in prealabil, cuptorul. Intre timp, ungem o tava cu putina margarina si turnam compozitia finala in tava. Preasaram niste fulgii de migdale intregi peste intreaga compozitie. O bagam in cuptor si o lasam timp de 30 de minute. Intre timp ii facem si testul scobitorii dupa primele 20 de minute.
Dupa cele 30 de minutele putem scoate prajitura si atunci atunci trebuie sa turnam topping-ul de la pasul 1. Tot acum radem si ciocolata si cam asta este tot ! Pofta mare !!!!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes