O reteta ieftina, care concureaza cu alte prajituri mult mai sofisticate  si care va va incanta papilele gustative. Nu aveti cum sa dati gres cu ea, mai ales ca nu conteaza ordinea in care amestecati ingredientele. Prajitura va creste frumos, iar plusul de ciocolata (folosita ca decor) ii va da un gust si mai bun decat clasica reteta de negresa care are un topping de ciocolata deasupra ( cel din lapte, unt, cacao, zahar si galbenusuri).

Ingrediente:

  • 1 cana de zahar
  • 2 cani de faina
  • 1 cana de apa minerala
  • 1/2 cana de ulei
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 lingura de cacao cu varf
  • 150 de grame de ciocolata neagra ( de post)

OPTIONAL: Daca doriti puteti folosi pentru un plus de efect si de savoare si niste fulgi de ciocolata neagra, pe care le puteti folosi ca decor la final cand scoateti ptrajitura din cuptor.

Mod de preparare:

Pasul 1 – Dam ciocolata pe razatoarea mica. Pastram 50 de grame de ciocolata pentr decor, iar restul o amestecam cu celelalte ingrediente.

Pasul 2 – Amestecam restul ingredientelor de mai sus in ordinea dorita (deci nu conteaza ordinea).

Pasul 3 – Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina, turnam tot amestecul de negresa in tava si coacem timp de aproximativ 40 de minute la o temperatura de 180 de grade C.

Pasul 4 – Dupa ce scoatem prajitura din cuptor, cat inca mai e fierbinte ornam prajitura cu cele 50 de grame de ciocolata rasa pastrate mai devreme.

OPTIONAL – Puteti pune o data cu pasul 4 si fulgii de ciocolata.

Pasul 5 – Lasam prajitura sa se raceasca o ora, dupa care o putem servi !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes