Ingredientele pentru o paine:

  • 250 gr. de faina de grau
  • 50 gr. de faina de cereale sau de secara
  • 185 ml. de apa la temperatura camerei (apa calda de la robinet)
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita de drojdie uscata (drojdia la plic)
  • 2 linguri de ulei
  • 100 gr. de masline

 

Mod de preparare:

  1. Se amesteca intr-un vas faina, sarea, drojidia, uleiul cu o lingura. Se adauga si apa la compozitie si se framanta totul timp de cateva minute pana se obtine un aluat elastic.
  2. Maslinele se taie felii si se pun peste aluatul rezultat. Se continua framantarea aluatului timp de 5 minute.
  3. Apoi se acopera vasul cu un prospo sau cu folie alimentara si se lasa la dospit timp de o ora si jumatate intr-un loc caldut.
  4. Pregatim o tava de copt. O tapetam cu faina si preincalzim cuptorul la 220 Grade C.
  5. Se presara faina pe suprafata de lucru si se rastoarna aluatul pe masa. Il mai framantati outin cat sa il acoperiti cu faina peste tot.
  6. Se pune apoi in tava si se cresteaza cu un cutit deasupra dupa cum doreste fiecare ( in forma de cruce, cate o linie la o distanta de 2 cm etc.).
  7. Se mai lasa la dospit inca 30 de minute.
  8. Se coace timp de 30 de minute sau mai mult daca vreti sa fie usor rumenita !

Si asta este tot ! In felul acesta veti avea ori de cate ori poftiti paine proaspata si sanatoasa, fara conservanti  pentru ca in ziua de azi am ajuns sa nu mai stim ce mancam!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes