De mult vroiam sa incerc un aluat de lipie tip indiana. Am gasit aceasta reteta, care sper sa va placa si voua la fel de mult cum ne-a placut si noua.

Ingredientele pentru 5 lipii:

  • jumatate din cantitatea de aluat de pizza ( gasiti reteta aici daca nu o aveti)
  • 5 linguri de susan
  • 5 linguri de cimbru
  • 3 lingurite de scortisoara
  • sare din belsug
  • zeama de la 0 lamaie
  • 5 linguri de ulei de masline

Modul de preparare:

  1. Facem aluatul de pizza. I-l lasam la dospit circa 20-30 minute. Apoi i-l intindem cu un facalet  pe o suprafata cu faina. Trebuie sa fie destul de subtire aluatul.
  2. Apoi preparam pasta cu care vom unge aluatul de pizza. Intr-un castron punem susanul, cimbrul, scortisoara, sare, zeama de la lamaie, uleiul de masline si amestecam bine.
  3. Intre timp, dam drumul la cuptor, punem un blat pe gratarul cuptorului. Eu am o “plita” de marmura (mi-a facut-o sotul meu dintr-o bucata de marmura, a taiat-o exact la dimensiunile cuptorului) pe care fac de asemenea si pizza.  Puteti folosi de asemenea tavitele care se gasesec in hipermarketuri special pentru pizza.
  4. Ungem fiecare lipie cu pasta obtinuta, dupa care le dam la cuptor timp de 4 minute fiecare.

Lipiile ascestea sunt perfecte pentru diferite feluri de salata, pentru hummus, chiar si la o salata de vinete. Pofta buna !!!

 

pixel Paine manakise (lipie indiana)

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes