
Pentru a fi siguri ca veti avea un pandispan pufos urmati pasii de mai jos.
Am folosit zmeura proaspata tocmai pentru a-i da un gust dulce-acrisor. Dar merge sa folositi orice alt fruct sau puteti, de asemenea, sa faceti un pandispan clasic decorat doar cu zahar pudra.
Ingredientele pentru un pandispan:
- 250 gr. de faina
- 250 gr. de zahar fin
- 8 oua
- 1 plic de praf de copt
- un praf de sare
- 3 linguri de zahar brun
- zahar pudra pentru decor
- o cana de zmeura proaspata ( cam 200 gr)
Mod de preparare:
- Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu jumatate din cantitatea de zahar.
- Batem apoi si galbenusrile cu restul de zahar pana isi dubleaza volumul galbenusurile.
- Apoi incorporam albusurile spuma cu galbenusurile.
- Adaugam faina in ploaie si continuam mixarea ingredientelor. Pentru o textura mai pufoasa folositi o spatula pentru a incorpora faina cu restul ingredientelor.
- Punem hartie de copt intr-o tava rotunda de copt cu diamentrul de 26 de cm si turnam intreaga compozitie in tava.
- Spalam zmeura si o dam putin prin zahar pudra, apoi decoram pandispanul cu bucatile de zmeura.
- Dam la copt timp de 25-30 de minute la temperatura minima ( 180 de grade C). Decoram cu niste zahar pudra si lasam sa se raceasca apoi servim!!!
