Parjoalele de fasole sunt foarte asemanatoare la gust cu fasolea batuta, doar ca au si un invelis crocant. Iar ceapa calita ii da va da un gust usor dulceag!

Sunt perfecte pentru zilele de post deoarece au la baza numai legume. Iar in acest fel mai aveti la dispozitie si un alt mod de a prepara boabele de fasole in loc de clasica reteta de fasole batuta (gasesti aici reteta) sau reteta pentru iahnia de fasole ( gasesti aici reteta).

Ingredientele pentru aproximativ 20 de bucati:

  • 400 gr. de fasole alba boabe
  • 1/2 cana de orez (1oo gr.)
  • 2 cepe albe
  • 150 ml. de ulei pentru prajit
  • 1/2 cana de pesmet (100 gr.)
  • 3 catei de usturoi
  • sare si piper negru macinat dupa gust

Mod de preparare:

Pasul 1 – Puneti fasolea la inmuiat in apa rece  cu o seara inainte.

Pasul 2 – A doua zi, fierbeti-o in doua, trei ape. Apoi o scurgeti de apa si o pasati ca pentru fasole batuta (o faceti piure cu blenderul).

Pasul 3 – Puneti orezul la fiert cu o cana de apa si 1/2 lingurita de sare. Dupa ce a fiert, il scurgeti de apa si il adaugati peste “piureul” de fasole.

Pasul 4 – Curatati ceapa si usturioul de coaja si apoi le tocati marunt. Intr-o tigaie puneti 5 linguri de ulei la incins si caliti ceapa si usturoiul tocate. Amestecati ceapa si usturoiul calit(e) in “piureul” de fasole. Condimentati cu sare si piper negru macinat dupa gust.

Pasul 5 – Cu o lingura luati din amestecul de fasole si cu palmele umede formati parjoalele. Puneti pesmetul intr-o farfurie si treceti parjoalele formate prin pesmet. Terminati de facut parjoalele de fasole.

Pasul 6 – Apoi, puneti restul de ulei la incins intr-o tigaie si prajiti parjoalele pana se rumenesc pe ambele parti. Scoateti-le pe un prosop de hartie, lasati-le sa absoarba excesul de ulei, dupa care le puteti servi !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes