A venit si randul acestei retete faimoase din bucataria italiana. Pentru acest preparat am facut niste foi de casa de lasagna (dupa aceasta reteta de aluat). Este bine sa va pregatiti dinainte sosul bechamel si sosul cu carne. Eu am ales un sos bolognese cu carne de porc si pui, mai jos gasiti intreaga reteta.

Ingrediente:

Sosul bolognez:

  • 1 kg. de carne tocata (1 piept de pui si restul carne de porc)
  • 1 ceapa mare tocata marunt
  • 1 lingura de bulion
  • 500 ml. suc de rosii
  • sare, piper
  • 3-4 linguri de ulei

Sosul bechamel:

  • 100 gr. de unt
  • 500 ml de lapte
  • 2 linguri de faina
  • un sfert de lingurita de sare
  • un sfert de lingurita de piper negru macinat
  • un sfert de lingurita de nucsoara rasa/macinata

Mod de preparare: nu degeaba v-am pus mai intai ingredientele pentru sosul bolognez deoarece cu acesta incepem pentru a avea timp sa se raceasca.

  1. Calim mai intai ceapa tocata in ulei. Apoi adaugam si carnea punem sare si piper si o calim amestecand cu o lingura de lemn din cand in cand. Carnea va fi gata in 10-15 minute.
  2. Adaugam si sucul de rosii cu o lingura de bulion si amestecam putin sa se omogenizeze totul si lasam sa fiarba totul inca 10-15 minute.
  3. Intre timp ne putem apuca de facut foile de lasagna daca alegeti varianta pe care v-am propus-o sau daca preferati sa pregatiti lasagna cu foi cumparate v-as recomanda marca Barilla (deoarece mi se par cele mai apropiate ca si gust de cele proaspat facute in casa). Dupa cum spuneam, daca alegeti varianta cu foi cumparate va trebui sa le fierbeti 3-4 minute in apa cu sare. Iar daca alegeti sa folositi foi proaspete nu mai este necesara fierberea lor.
  4. Pregatim apoi sosul bechamel: intr-o cratita topim untul, apoi adaugam si laptele, sarea, piperul si nucsoara. Lasam sa fiarba laptele ( cam 3 minute) apoi punem si faina  si avem grija sa amestecam continuu cu un  tel ca sa nu faca sosul cocoloase. Amestecam cu telul pana se ingroasa sosul, apoi mai lasam sa fiarba 2 minute fara sa mai amestecam.
  5. Cand am terminat sosul bechamel ( ATENTIE: TREBUIE SA AVEM O CANTITATE SUFICIENTA PENTRU 4 RANDURI de sos), punem pe fundul tavii in care preparam lasagna 2 linguri de sos si intindem bine sosul pe toata suprafata tavii. Apoi punem primele 2 foi de lasagna (asta va fi baza).
  6. Dupa care punem si primul rand de carne (umplutura cu sos bolognez), racita in prealabil, si iar un rand se sos bechamel, ca in pozele de mai jos:
  7. Apoi punem un strat de cascaval ras :
  8. Si iar 2 foi de lasagna, un rand de carne, un rand de sos si un rand se cascaval pana arata asa:
  9. Iar la final vom pune ultimele 2 foi de lasagna si intindem sos bechame si presaram restul de cascaval.
  10. Dupa care, dam tava la cuptor timp de 35 de minute la o temperaturade 180 de grade Celsius, pana se rumeneste cascavalul de deasupra. Iar, la final va arata asa:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes