Va prezint in continuare un sos de rosii simplu, ideal pentru toppinguri sau pentru paste, o reteta rapida si usoara dar foarte delicioasa. Sosul de rosii poate fi depozitat intr-un borcan si tinut la frigider 1 saptamana. Va iesi aproximativ 450 grame de sos.

Ingrediente pentru sos de pizza:

  • 2 linguri unt
  • 2 catei de usturoi (zdrobiti)
  • 400 grame de rosii (se pot folosi la conserva)
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 lingurita busuioc tocat
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingura bulion
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 lingurita zahar (pentru a corecta aciditatea rosiilor)
  • sare si piper

Mod de preparare – Sos de pizza:

  1. Intr-o cratita,  la foc mediu, adaugati uleiul de masline si untul si lasati sa se topeasca. Adaugati ceapa tocata si usturoiul si se amesteca. Reduceti focul si gatiti timp de 3-4 minute pana cand ceapa devine moale si transparenta.
  2. Adaugati in cratita rosiile, zaharul, oregano, busuiocul si pasta de tomate. Aduceti sosul la fierbere dupa care reduceti focul la minim si lasati-l aproximativ 20 de minute.
  3. Luati-l de pe foc si lasati-l sa se raceasca. Daca il folositi la pizza, este indicat sa il folositi rece, dar pentru paste il puteti folosi fierbinte cu niste parmezan ras. Sa aveti pofta!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes