O alta varianta a retetei de pateuri grecesti este aceasta reteta  culinara de pateuri de mere.

Ingredientele – pentru Aluat:

  • 1 kg de faina
  • 200 ml de ulei
  • 200 ml de apa
  • 1 ou
  • ulei pentru prajit

Ingrediente – pentru Umplutura:

  • 3 mere
  • 100 gr de zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 100 gr de nuca macinata

Mod de preparare Pateuri cu mere :

  1. Framantam aluatul din faina, ulei, ou si apa. Intindem o foaie de aluat care sa aibe circa 1 cm grosime. Cu un pahar mai mare facem formele de pateu.
  2. Facem umplutura de mere: spalam merele, le decojim, le dam pe razatoare si le calim cu zahar. Punem si zaharul vanilat. Lasam pana isi schimba culoarea, apoi adaugam si nuca macinata. Stingem focul si lasam sa se raceasca.
  3. Umplem fiecare forma de pateu cu o lingurita de umplutura. Inchidem apoi pateul unind marginile ( puteti sa ungeti marginile aluatului cu putina apa pentru a se lipi mai bine). Presam marginile cu o furculita pentru aspect si de asemenea pentru a nu risca sa ni se deschida pateul cand il prajim.
  4. Prajim pateurile cu mere in uleiul incins. Le lasam la scurs pe un servetel.
  5. Presaram peste ele zahar pudra si scortisoara!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes