Iata si o reteta greceasca, cunoscuta si sub denumirea ” boureki ma anaki”. Ce mi se pare extraordinar la aceasta reteta este ca poate fi servita ca si desert sau pur si simplu ca si o gustare.

Ingredientele – pentru Aluat:

  • 1 kg de faina
  • 200 ml de ulei
  • 200 ml de apa
  • 1 ou
  • ulei pentru prajit

Ingrediente – pentru Umplutura:

  • 400 gr de branza de vaci
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 3 lingurite de zahar
  • 3 linguri de apa

Mod de preparare Pateuri umplute cu branza dulce:

  1. Framantam aluatul din faina, ulei, ou si apa. Intindem o foaie de aluat care sa aibe circa 1 cm grosime. Cu un pahar mai mare facem formele de pateu.
  2. Preparam umplutura din branza dulce, scortisoara, apa si cele 3 lingurite de zahar. Trebuie sa avem grija sa amestecam bine compozitia pana cand se topeste zaharul. Daca vreti puteti sa folositi zahar pudra.
  3. Umplem fiecare forma de pateu cu o lingurita de umplutura. Inchidem apoi pateul unind marginile ( puteti sa ungeti marginile aluatului cu putina apa pentru a se lipi mai bine). Presam marginile cu o furculita pentru aspect si de asemenea pentru a nu risca sa ni se deschida pateul cand il prajim.
  4. Prajim pateurile cu branza dulce in uleiul incins. Le lasam la scurs pe un servetel.
  5. Presaram peste ele zahar pudra si scortisoara. Si asta a fost !

Se consuma reci sau calde, dupa preferinte… cel mai important lucru este sa fie consumate cat sunt proaspete ! Sa aveti pofta !!!

De asemenea, pot fi umplute si cu mere ( vezi reteta aici).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes