Daca aveti un blender, facand un pesto este floare la ureche. Se poate depozita intr-un borcan cu capac si tinut la frigider pana la o saptamana. Puteti incerca si cu alte ingrediente sau adaptand pesto pe gustul vostru.

Ingrediente pentru pesto rosu:

  • 100 grame seminte de pin (puteti folosi migdale sau alune caju prajite putin intr-o tigaie fara ulei)
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa rosie
  • o mana de busuioc proaspat
  • 25 grame parmezan ras
  • 2 linguri bulion
  • 1/2 lingura usturoi pisat
  • ulei de masline (este dificil de dat o cantitate exacta, se adauga cate putin pana cand se ajunge la consistenta dorita)
  • piper

Mod de preparare – Pesto rosu:

  1. Se toaca ceapa rosie fin. Curatati ardeiul rosu si tocati-l si pe el.
  2. Spalati busuiocul si puneti-l in blender impreuna cu semintele de pin, ardeiul rosu, ceapa rosie, parmezanul ras, bulionul si usturoiul.
  3. Asezonati cu piper, si dati-le prin blender pentru un minut.
  4. Adauga uleiul de masline putin cate putin, pana cand prinde consistenta dorita de voi (poate depinde de la persoana la persoana).
  5. Puneti sosul pesto intr-un borcan, adaugand la sfarsit 2 linguri ulei de masline pentru a se conserva mai bine. Depozitati la frigider. Sa aveti pofta!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes