Ce spuneti de o reteta cu piept de rata servit alaturi de un sos dulce – acrisor, cu aroma de rodie? Rodia, este unul dintre cele mai bogate fructe in antioxidanti naturali. Acest sos este un ingredient folosit in bucataria orientala, utilizat atat in prepararea unor salate simple, cat si la prepararea unor retete mai complicate. Este exact tipul de sos care pune in valoare gustul altor ingrediente dintr-o reteta clasica.

Ingredientele sunt pentru 4 portii:

  • 700 gr. de piept de rata (1 piept)
  • 500 gr. de conopida
  • 2 oua
  • 1/2 cana de faina (1oo gr.)
  • 3/4 cana de pesmet (150 gr.)
  • 300 ml. de ulei pentru prajit
  • 1 legatura de marar
  • sare si piper dupa gust

Pentru SOSUL DE RODIE:

  • 1 rodie mai mare
  • 1/2 de lamaie
  • 3 linguri de miere

Mod de preparare:

Pasul 1 – Spalam bine pieptul de rata, il scurgem de apa si il stergem cu niste proasoape de hartie pentru a absorbi toata apa din el. Apoi il condimentam cu sare si piper.

Pasul 2 – Intr-o tigaie punem 2-3 linguri de ulei la incins si prajim mai intai pieptul pe partea cu piele timp de 1 minut la foc mare, apoi se reduce focul (o temperatura medie) si se prajeste inca 7-8 minute pana se rumeneste. Dupa care il intoarcem si pe cealalta parte si il prajim 3-4 minute la foc mediu. Luam pieptul de rata din tigaie si il punem pe un tocator de lemn, il lasam sa se odihneasca circa 10-20 de minute.

Pasul 3 – Preparam sosul de rodie: stoarcem cu storcătorul rodia.Fierbem sucul de rodie stors cu 3 linguri de miere si sucul de la o jumatate de lamaie, până când scade aproape la jumătate.

Pasul 4 – Taiem conopida in buchetele, le spalam si le fierbem in apa cu sare timp de 10 minute la foc mic. Scurgem apoi buchetelele de conopida de apa , le trecem prin faina, apoi prin ouale batute si la final prin pesmet. Punem uleiul la incins intr-o tigaie pentru prajit si prajim conopida pana se rumeneste frumos si prinde o culoare de auriu.

Pasul 5 – Taiem pieptul de rata felii de circa 2 cm grosime si le asezam in farfurii. Alaturi punem niste conopida pane si stropim cu 2 linguri de sos de rodii. Garnisim cu niste marar tocat fin si servim !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes