Eu personal sunt fan Masterchef. Si de foarte multe ori ma uitam la preparatele pe care concurentii le prezentau juriului ( care este foarte bine ales: Gordon Ramsey, Joe Bastianich si Graham Elliot) si pentru ca aratau foarte bine, vroiam sa incerc si eu retetele. Asadar, veti gasi aici cateva dintre cele mai apreciate retete din emisiunea Masterchef US.

Una dintre cele mai apreciate retete este cea a lui Felix Fang, cea de placinta cu mere si sos de caramel cu ghimbir.

Ingredientele pentru 8 portii:

Aluatul:

  • 480 gr. de faina
  • 1 lingura de zahar
  • 1/2  lingurita de sare
  • 1  pachet de unt nesarat, tinut la rece si taiat cuburi
  • 6 linguri de apa rece

Umplutura:

  • 120 gr. de zahar brun ( circa 100 gr.)
  • 120 ml. de apa
  • 180 ml.  de frisca lichida
  • 4 bucati de ginger taiate la o grosime de 2 cm si maruntite
  • 1  lingura si 1/2 de faina
  • 4  mere verzi curatate de coaja si taiate felii subtiri
  • 1 ou mare

Mod de preparare – Aluat:

  1. Intr-un mixer puneti faina, zaharul si si amestecati. Adaugati su untul si mixati timp de 1 minut, pana se incorporeaza si untul.
  2. Turnati treptat si apa rece pana se leaga compozitia.
  3. Puneti aluatul pe o suprafata cu faina si taiati aluatul in doua arti egale. Formati 2 bile de aluat si inveliti-le separat in folie de plastic.
  4. Lasati aluatul la frigider timp de 30 de minute. Puteti de asemenea sa lasati aluatul in frigider pana a doua zi si sa faceti atunci placinta!

Pentru a face Umplutura:

  1. Preincalziti cuptorul la o temperatura de 200 grade C si mutati gratarul cuptorului pe cea mai joasa treapta.
  2. Intr-o cratita, puneti apa si zaharul brun si fierbeti la foc mediu.Amestecati continuu pana s-a topit zaharul si asteptati sa fiarba.
  3. Turnati treptat frisca lichida si cu un tel mic amestecati continuu pana se subtiaza sosul. Adaugati gingerul si amestecati.
  4. Intr-un castron mic amestecati 2 linguri din sosul de caramel cu faina. Apoi, puneti acest amestec in restul de sos de caramel si continuati fierberea pana da in clocot.
  5. Intr-un castron mai mare, aruncati merele si sosul de caramel si amestecati bine pana invaluiti toate feliile de mere cu sos.
  6. Scoateti o bila de aluat si intindeti-o pe o suprafata de faina. Intindeti aluatul pana ajunge la o dimensiune de 30 de cm. cu o pensula indepartati faina in exces.
  7. Rulati aluatul intr-o tava rotunda de tarta cu diametrul de 26 de cm. Li[iti bine aluatul de placinta de peretele tavii si dati la rece pana intindeti  cealalta foaie de de aluat.
  8. intindeti si cealalta foaie de aluat pe o suprafata cu faina, pana ajunge la o dimensiune rotunda de 26 de cm.
  9. Turnati umplutura de mere cu  sos de caramel in tava de tarta. Rulati cealalta foaie de aluat peste umplutura. Taiati ce depaseste ce iese in afara tavii si presati aluatul cu degetele pana se lipesc marginile si rulati marginile aluatului in interior, de asemenea incercati sa creati un decor prin incretirea marginilor.
  10. Cu un cutit faceti crestati aluatul in 4 locuri pe mijloc.
  11. Bateti oul si cu o pensula ungeti aluatul.
  12. Dati placinta la cuptor timp de 50 de minute. Scoateti placinta din cuptor si lasati putin sa se racesca. Se serveste calda !

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes