Nu aveti cum sa dati gres cu aceasta prajitura. Datorita scortisoarei este foarte asemanatoare la gust cu turta dulce. Ceea ce face ca acesta prajitura cu gem super rapida sa fie perfecta chiar si pentru zilele de sarbatoare.

Ingrediente pentru o tava:

  • 3 oua
  • 1 cana +1/2 de lapte
  • 1 cana de zahar tos
  • 1/2 cana de ulei
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 2 lingurite de bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • 1 borcan de gem
  • 400 gr. de faina  (circa 2 cani)

Mod de preparare:

Pasul 1 – Spargeti ouale si puneti-le intr-un castron mare. Adaugati zaharul, laptele, uleiul si un praf de sare. Mixati totul pana se obtineti un aluat omogen.

Pasul 2 – Puneti tot gemul in aluat si mixati pana se incorporeaza.

Pasul 3 – Intr-un alt vas amestecati faina cu scortisoara si bicarbonatul de sodiu. Apoi amesteccati ingredientele uscate cu aluatul de pana acum. Mixati timp de 1 minut la viteza mica.

Pasul 4 – Tapetati o tava cu hartie de copt. Turnati aluatul de prajitura si dati-o la cuptor ( nu este nevoie sa incalziti cuptorul dinainte) timp de 30-35 de minute la temperatuta medie (180-190 grade C) sau pana trece testul scobitoarei.

Pasul 5 – Scoateti tava din cuptor si lasati prajitura sa se raceasca inainte de a o taia.  Presarati niste zahar pudra deasupra si serviti !!!

Dupa cum puteti vedea nu este deloc o prajitura dificila. Este chiar o reteta super usoara! Si ce imi place la ea este ca se poate folosi orice tip de gem sau dulceata. O data am facut-o si cu dulceata de visine. Si a fost o bunatate ! Va dorim pofta buna !!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes