O reteta care nu presupune prea mult efort, dar care are consistenta unui pandispand si a unei sarlote in acelasi timp. Asta deoarece in timp ce se coace se separa blaturile dintr-o singura compozitie, avand la final o prajitura cu 3 blaturi diferite.

Aceasta este varianta cu vanilie a retetei de “prajitura desteapta”, spun asta deoarece mai exista si varianta cu ciocolata, care are alte ingrediente.

Speram sa va placa si sa devina, de asemenea, una din retetele voastre preferate ! ! !

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 125 gr. de margarina
  • 120 gr. de faina
  • 2 linguri de apa
  • 500 ml de lapte
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 150 gr. de zahar tos
  • un praf de sare
  • 2 linguri de zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare:

Pasul 1 – Mai intai topim margarina ( fie la aragaz intr-o cratita mica, fie intr-un castron la cuptorul cu microunde timp de 2 minute) si o lasam sa se raceasca.  Faceti asta cu circa 10 de minute inainte de a va apuca sa faceti prajitura pentru a avea timp sa se raceasca margarina.

Pasul 2 – Separam albusurile de galbenusuri.

Pasul 3 – Frecam la  mixer galbenusurile cu zaharul tos, zaharul vanilat si cele 2 linguri de apa timp de 2 minute la viteza medie, pana capata o consistenta cremoasa.

Pasul 4 – In compozitia de mai sus punem margarina racita si o incorporam bine.

Pasul 5 – Punem, in ploaie, faina si amestecam in continuare pana se inglobeaza si aceasta in compozitia de prajitura.

Pasul 6 – Incalzim laptele intr-o cratita mica la foc mic timp de 1 minut (nu trebuie sa fie fierbinte) si-l adaugam asa caldut in compozitie. Amestecam in continuare pana se omogenizeaza.

Pasul 7 – Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Iar apoi turnam compozitia de galbenus – margarina – lapte – faina peste albusurile spuma, moment in care renuntam la mixer si cu un tel inglobam complet albusurile.

Pasul 8 – Avem doua variante: fie punem niste hartie de copt intr-o tava detasabila, fie o ungem cu putina margarina si o tapetam cu faina. Turnam intreaga compozitie in tava si o dam la cuptor timp de 60 de minute, la temperatura mica, pe gratarul din mijloc, fara a deschide usa cuptorului in timpul coacerii deoarece riscam sa nu se mai separe blaturile si sa nu mai creasca frumos !

Pasul 9 – Dupa ce s-a copt, o lasam sa se raceasca circa 30 de minute, apoi o taiem patratele, ornam prajitura cu zahar pudra dupa care  o dam la rece timp de cateva ore . Se serveste rece !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One Comment

  1. 12-31-2014

    Ce dimensiuni are tava pentru aceste cantitati? Ma bucur ca am gasit o varianta mini, alte retete au cantitati foarte mari. Era buna si o poza sectiune.

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes