Pentru cei interesati de bucataria turceasca si, in mod special, de deserturile lor, am pus o reteta usoara, de vara, cu aroma de citrice. Revani ( sau “Harissi” cum mai este cunoscuta) este o prajitura din gris si iaurt, un desert perfect pentru zilele de vara.

Prajitura Revani este facuta din urmatoarele ingrediente – Blat:

  • 3 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri gris
  • 4 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 6 linguri ulei
  • coaja rasa de la o  lamaie
  • 4 linguri iaurt ( eu am folosit un iaurt Cremosso)
  • esenta de vanilie

Ingrediente – Sirop:

  • 10 linguri de zahar
  • 500 ml apa
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • zeama de la o jumatate de portocala

Mod de preparare – Blat:

  1. Se bat ouale cu telul sau direct cu mixerul, apoi se adauga zaharul. Mixam pana se topeste tot zaharul ( o sa vedeti ca ouale vor avea o textura de crema cand s-a topit tot zaharul). Se adauga cele 6 linguri de ulei si iaurtul si se mixeaza in continuare. Tot acum radem si coaja de portocale si esenta de vanilie si le amestecam in compozitie.
  2. Dupa care, punem si ingredinetele uscate (grisul, faina, praful de copt) si mixam.
  3. Intre timp, dam drumul la cuptor, la temperatura cea mai mica si lasam sa se incalzeasca putin inainte de a baga prajitura in cuptor.
  4. Luam o tava (eu am folosit una dreptunghiulara), o ungem cu putin unt si o tapetam cu faina. Turnam compozitia de la pasul 3 in tava respectiva si dam la cuptor timp de 30 de minute la 200 de grade Celsius. Dupa care mai lasam in jur de 10 minute la temperatura mica.
  5. Dupa cele 30-40 de minute de “stat” in cuptor, lasam prajitura sa se raceasca. Este foarte important sa o lasati deoparte ( circa o ora) inainte de a turna siropul peste ea.
  6. Dupa ce am pus si siropul  putem sa ornam cu nuca de cocos si cu niste nuca macinata ( sau fistic macinat daca vreti sa respectati reteta originala).

Mod de preparare – Sirop:

  1. Punem apa cu zaharul la fiert intr-un ibric ( e cel mai bine asa deoarece ne va fi mai usor sa il turnam direct peste prajitura).
  2. Stoarcem jumatate de portocala si adaugam sucul in apa care fierbe. procedam la fel si cu sucul de la o jumatate de lamaie.
  3. Cand s-a topit zaharul, inchidem focul si lasam si siropul sa se raceasca putin inainte de a -l turna peste prajitura.

Sper sa va placa si sa o pregatiti cat mai des, mai ales ca aceasta reteta Revani este perfecta pentru zilele calduroase de vara ! Sa aveti pofta !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One Comment

  1. 12-3-2011

    super , mersi pt reteta

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes