Pentru toate acele dati in care aveti carne de pui si nu mai stiti ce sa gatiti, va recomandam puiul cu nuca de cocos.  Este combinatia perfecta intre gustul dulce al fulgilor de nuca de cocos si iuteala fulgilor de chilli din sos.

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 1 piept de pui dezosat, fara piele
  •  2 oua
  • 1/4 cana de lapte de cocos (60 ml.)
  • 1/2 cana de faina (60 grame)
  • 1 cana pesmet (150 grame)
  • 1 cana de nuca de cocos rasa
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/2 cana de ulei vegetal (120 ml.) pentru prajit
  • Sos de chilli dulce pentru servit

Mod de preparare:
1. Puiul se taie fasii, pe diagonala.
2. Se prepara trei boluri separate.  In primul bol amestecati cu o lingura făina și sarea. In cel de-al doilea bol bateti ouale și laptele împreună. Iar in cel de-al treilea bol amestecati pesmetul și nuca de cocos.
3. Incalziti uleiul (120 ml.) într-o tigaie mare la foc mediu.
4.Se trec fasiile de pui prin toate cele 3 boluri. Incepeti cu combinatia de faina, apoi ou si lapte, dupa care incheiati cu vasul care contine pesmet si nuca de cocos.
5. Se prajesc bucatile de in uleiul fierbinte, pastrand o distanta de aproximativ un centimetru intre bucatile de pui. Se prajesc pe ambele parti pana capata o culoare aurie, dupa care se pun pe un prosop de hartie sa se scurga de ulei. Se dau apoi la cuptor tim de 10 minute la o temperatura de 170 grade C. (timpul de gatire poate varia în funcție de cât de gros este puiul).

Se servesc cu sos de chili !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes