Reteta de azi va fi clasicul pui dulce – acrisor in stil chinezesc. Este unul dintre cele mai apreciate preparate din restaurantele cu specific chinezesc Sweet and sour chickensi  de  astazi gasiti aici reteta:

Ingrediente: 2 portii

  • un piept de pui
  • 2 morcovi mari
  • 2 castraveti mai mari
  • sare
  • putin piper negru
  • 2 oua
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri de ulei
  • o conserva de ananas

Sosul dulce – acrisor:

  • 50 ml de suc de ananas ( din conserva)
  • 5 linguri de miere
  • putina boia iute

Modul de preparare:

  1. Mai intai spalam puiul si-l taiem fasii. Apoi i-l dam prin 2 linguri de faina.
  2. Batem ouale si le amestecam cu celelalete 3 linguri de faina. Facem deci un besamel. Dam fasiile prin  besamel.
  3. Punem niste ulei la incins intr-0 tigaie si prajim puiul.
  4. Dupa cea am prajit feliile de pui, facem sosul dulce acrisor: intr-un castron punem sucul de ananas si mierea si amestecam bine cu un tel mic. Cand s-a inchegat bine sosul punem si boiaua. Gustati sa vedeti daca vreti mai iute sosul sau mai dulce.
  5. Apoi, curatam morcovii si ii taiem in doua si apoi juliene. Taiem si castravetii in doua si apoi  juliene.
  6. Luam un wok si-l incngem bine, punem 2 linguri de ulei, punem morcovii mai intai. Lasam timp de 2 minute sa se mai inmoaie morcovii si apoi punem si castravetii. Amestecam putin, mai lasam 2 minute si punem si carnea de pui. Dupa circa 1 minut, punem sosul dulce acrisor si mai lasam putin pe foc sa se mai ingroase sosul. Luam de foc si se serveste cald impreuna cu o garnitura de orez sau poate niste galuste chinezesti ( gasiti reteta aici) !

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes