Consumate crude, in salata sau chiar in mancarurile gatite, rosiile vor fi la fel de gustoase si sanatoase. Iar o reteta mai diferita ar fi aceasta de rosii umplute cu garnitura de  orez. Puteti opta si pentru o altfel de umplutura din legume proaspete de genul: 1-2 ciuperci, jumatate de vanata mai mica sau dovlecel, 1 ceapa tocata marunt, patrunjel, cimbru sau busuioc, jumatate de ardei rosu taiat cubulete si miezul de la rosii pasat.  Ideea e ca va puteti “juca” cu diverse ingrediente, totul sta in preferinte !

Veti gasi pe site-ul nostru diverse retete, iar de cate ori aveti nevoie de o idee pentru a pregati o masa copioasa apelati cu incredere la retetele de aici.

Pentru un plus de savoare si un aspect mai placut este bine sa folositi rosiile la ciorchine.

 

Ingrediente pentru 3 portii:

  • 6 rosii cu codita
  • 3/4 cana de orez cu bob rotund ( 150 gr.)
  • 1 ceapa mare
  • 3 linguri de ulei vegetal
  • 200 ml. de apa
  • 1/2 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare si piper
  • OPTIONAL: cateva frunze de busuioc verde

 

Mod de preparare:

Pasul 1 – Spalam rosiile si le taiem de sus in asa fel incat asa avem un capacel pentru fiecare rosie in parte. Scoatem miezul rosiilor cu o lingura si le lasam sa se scurga de zeama asezate pe o farfurie cu scobitura in jos.

Foarte important: Miezul de la rosii il pasam la robot sau cu un blender de mana si il punem intr-un castron mai mic deoarece il vom folosi mai tarziu !

 

Pasul 2 – Spalam orezul si il scurgem bine de apa.  Apoi, curatam ceapa si o taiem marunt cuburi. O calim cateva minute, pana devine aurie , intr-o tigaie cu cele 3 linguri de ulei. Dupa ce s-a calit ceapa punem si orezul si amestecam continuu pana cand se cprajeste putin si acesta.

 

Pasul 3 – Adaugam miezul de rosii pasat in tigaie si lasam totul sa fiarba timp de 5 minute la foc mic. Intre timp, tocam mararul si patrunjelul. Luam tigaia de pe foc, condimentam cu sare, piper si punem frunzele de busuioc proaspat, mararul si jumatate din cantitate de patrunjel tocat apoi umplem fiecare rosie cu garnitura de orez pana la jumatate asta deoarce orezul va fierbe si se va umfla la fiert.

 

Pasul 4 – Punem apa la fiert. Punem rosiile intr-un vas  folosit pentru copt si le punem capacele si adaugam apa fiarta, mai asezonam cu sare si piper, presaram niste ulei deasupra si dam vasul la cuptoru timp de 40 de minute la temperatura mica (de 160 de grade C). Scoatem vasul din cuptor si lasam rosiile umplute cu orez sa se raceasca inainte de a le servi.

Inainte de servire, punem cate 2-3 linguri de sos in farfurie si garnisim cu frunze de patrunjel tocate fin !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes