O reteta fina si gustoasa care poate fi servita si ca aperitiv care nu necesita foarte mult timp de preparare!

Ingredientele sunt pentru 5 portii:

Pentru aluat:

  • 250 gr. de faina
  • 2 oua
  • 80 ml. de apa
  • sare
  • o lingura de untura (optional)

Pentru compozitia de branza:

  • 400 gr. de telemea de oi
  • 3 oua
  • 5 linguri de gris
  • 50 gr. de smantana
  • + inca 1 ou batut, 50 gr. de faina si putin ulei pentru uns aluatul

Modul de preparare:

  1. Incepem prin a framanta aluatul: intr-un vas de plastic punem cele 250 gr. de faina, 2 oua, sare si apa. Daca vreti sa folositi si untura tot acum se adauga. Framantam. Ungem coca cu putin ulei si o lasam deoparte timp de 20 de minute.
  2. Facem compozitia de branza: framantam branza cu o furculita, amestecam cu smantana si adaugam ouale si grisul. Incorporam bine ingredientele si punem deoparte.
  3. Intindem aluatul cu un facalet. Trebuie sa fie o foaie subtire. Cernem niste faina peste foaia de aluat. Intindem compozitia de branza pe toata foaia si apoi rulam aluatul ( cel mai bine este sa intindeti foaia pe niste folie de plastic si sa o rulati apoi cu ajutorul acesteia).
  4. Ungem o tava de cuptor cu niste ulei, punem rulada de branza, ungem rulada cu oul batut si dam la cuptor timp de 30 de minute la 180 de grade.
  5. Scoatem rulada din cuptor si o lasam sa se raceasca apoi o feliem.

Este un preparat care se serveste atat cald, cat si rece (depinde cum va place mai mult) !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes