Un desert foarte apreciat si o alternativa la rulada de pe rafturile magazinelor. Va disparea la fel de repede din farfurie. Gustul acestei rulade poate varia in functie de gemul folosit. Puteti obtine un gust dulce-acrisor daca folositi un gem din citrice (portocale, lamai) sau usor parfumat si intepator daca alegeti combinatia de gem de mere cu scortisoara. In cazul de fata gemul folosit este unul de prune, dar acest ingredient ramane la alegerea fiecaruia.

Ingredientele pentru o rulada:

  • 3 oua
  • 120 gr. de faina
  • 170 gr. de faina
  • un praf de sare
  • 1/4 lingurita de praf de copt
  • 3 linguri de lapte
  • 200 gr. de gem (orice tip de gem)
  • 50 – 60 gr. de nuca macinata (optional)

Mod de preparare:

Pasul 1 – Mai intai separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare.

Pasul 2 – Galbenusurile le frecam cu zaharul tos pana se topeste acesta in totalitate. Adaugam lingurile de lapte si mixam in continuare pana se omogenizeaza aluatul de pandispand.

Pasul 3 – Incorporam albusurile cu galbenusurile treptat, apoi punem si faina in ploaie.

Pasul 4- Pasam gemul la robot sau cu blenderul pentru a obtine o crema fina cu care vom umple apoi foaia de pandispand.

Pasul 5 – Macinam nuca cat mai fin.

Pasul 6 – Turnam aluatul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptir timp de 25 de minute la o temperatura mare in primele 10 minute de coacere, apoi coacem aluatul la o temperatura mica.

Pasul 7 – Intre timp, pe masa din bucatarie punem niste folie de plastic taiata la dimensiunea foo de pandispand si presaram nuca macinata pe toata suprafata foliei. Punem aluatul peste stratul de nuca macinata.  Intindem gemul pasat pe toata suprafata foii de pandispand si rulam cu grija pentru a nu rupe aluatul.

Pasul 8 – Rulada astfel obtinuta o lasam la rece timp de 1 ora, dupa care o putem servii taiata felii subiri !

Enjoy!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes