Daca va gandeati ce alta salata puteti sa mai faceti din cartofi ( in afara de cea orientala), iata o reteta noua.

Ingrediente:

  • 500 gr de cartofi noi ( din aceia mici)
  • 3-4 felii de piept de pui cu pesmet italienesc ( vezi Salata de pui )
  • marar
  • ulei de masline
  • otet
  • sare si piper
  • jumatate de lamaie
  • 2 linguri de smantana
  • salata verde pentru decor

Mod de preparare:

  1. Mai intai, se pune la fiert 1 litru de apa cu o lingurita de sare. Lasati sa fiarba un pic apa inainte de a pune cartofii decojiti. Cartofii noi se decojesc cel mai bine cu un aparat special de decojit, nu cu un cutit.
  2. Lasam cartofii sa fiarba. Dupa ce s-au fiert, ii punem intr-o sita.
  3. Acum e momentul sa faceti dressingul: intr-un castron radeti niste coaja de lamaie, stoarceti sucul de la jumatate de lamaie, turnati uleiul de masline ( 3 parti de ulei la 1 parte de suc de lamaie), o lingura de otet, sare, piper.
  4. Adaugam cartofii fierti in castronul in care am facut dressingul. Daca cartofii sunt mici ii lasam asa intregi, daca sunt mari ii taiem in patru. Amestecati. Gustati si daca e cazul mai puneti niste sare. Lasati sa se raceasca cartofii inainte sa adaugati maraul tocat.
  5. Asezam o foaie de salata pe o farfurie, punem cartofii in mijlocul farfuriei cu o lingura. Taiem feliile de pui si le adaugam in salata.
  6. Asezonati apoi cu mararul ramas si cu ulei de masline. Merge perfect, fie simpla asa, fie alaturi de cateva felii de focacia. Pofta mare !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes