Pentru ca tot vedem acum prin magazinte pungile cu linte galbena, linte rosie, linte verde, linte neagra chiar, am sa va propun o reteta pe cat de simpla, pe atat de gustoasa ! Poate fi servita ca si aperitiv sau alaturi de un fel principal.

Ingredientele sunt pentru 4 portii:

  • 2 cepe rosii
  • 2 castraveti
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri de ulei de masline
  • zeama de la o lamaie
  • 250 gr. de linte (nu conteaza felul)
  • 500 ml. de apa
  • 200 gr. de telemea de vaca
  • 100 gr. de miez de nuca
  • sare si piper negru macinat

Mod de preparare:

Pasul 1 – Pentru a pregati acest fel este nevoie sa spalam mai intai lintea in apa rece de  cateva ori. Apoi, punem 500 ml. de apacu un praf de sare intr-o cratita si fierbem lintea pana se inmoaie, dar avem grija sa nu o lasam prea mult ca de altfel de va sfarama. O scurgem bine de apa si o punem intr-un castron mai mare sa se raceasca.

 Pasul 2 – Curatam ceapa rosie si o taiem felii subtiri.

Pasul 3 – Castravetii ii curatam de coaja si ii taiem cubulete.

Pasul 4 – Curatam si usturoiul si il tocam fin.

Pasul 5 – Macinam nuca avand grija sa pastram cateva jumatati de nuca intregi pentru decor.

Pasul 6 – In castronul cu linte punem ceapa rosit, usturoiul, castravetii si nuca macinata si amestecam.

Pasul 7 – Facem un dresing din zeama de la lamaie, uleiul de masline si condimentam cu sare si piper dupa gust.

Pasul 8 – Turnam dresingul peste amestecul de linte. Servim salata cu telemea de vaca sfaramata deasupra si ca decor folosim jumatatile de nuca pastrate mau devreme !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes