O reteta  care concureaza chiar si cu inghetata de tip sandwich. In aceasta postare se regasesc, de fapt, 2 retete: una pentru biscuiti, alta pentru inghetata de ciocolata. Iar aceste doua retete impreuna fac un desert pe care-l veti savura cu siguranta !

Ingrediente pentru 8-10 sandwichuri:

Biscuitii de ciocolata:

  • 120 gr. de unt nesarat la temeperatura camerei
  • 120 gr. de zahar brun
  • 120 gr. de zahar tos
  • 1 ou mare, la temperatura camerei
  • 1 fiola de esenta de vanilie
  • 300 gr. de faina
  • 1 lingura de amidon de proumb
  • 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita de sare
  • 300-350 gr. de fulgi de ciocolata

 

Mod de preparare:
  1. Puneti untul, zaharul brun si zaharul tos in castronul mixerului si amestecati totul pana devine o creama.
  2. Adaugati apoi oul si esenta de vanilie si amestecati iar.
  3. Pe o hartie A4 cerneti faina, amidonul de porumb, bicarbonatul de sodiu si sarea. Adaugati in castronul cu crema de unt si mixati pana se incorporeaza toata faina. Incorporati si fulgii de ciocolata.
  4. Pe o tava de copt puneti niste hartie de copt si folosind o lingura speciala pentru inghetata luati din acest amestec de biscuiti si formati biscuitii.
  5. Lasati biscuitii in frigider timp de 1 ora si apoi ii puteti coace. Preincalziti cuptorul  la 180 de gradeC.
  6. Puneti apoi biscuitii tinuti in frigider pe o alta tava cu hartie de copt pastrand o distanta de 3 cm intre biscuiti.
  7. Coaceti timp de 15-18 minute. Lasati biscuitii sa se raceasca in tava de copt. Intre timp faceti inghetata de ciocolata.
Inghetata de ciocolata:
  • 350 ml. de lapte
  • 350 ml. de frisca lichida
  • 4 albusuri de ou (de la niste oua mari sau 5 albusuri de oua mai mici)
  • 120 gr. de zahar tos
  • 350 gr. de ciocolata maruntita
Mod de preparare:
  1. Turnati laptele si 125 de ml. de frisca lichida intr-o cratita pe foc mic pana se incalzeste putin laptele. Puneti apoi laptele peste ciocolata maruntita cu un cutit, pana cand se topeste ciocolata de tot.
  2. Intr-un alt bol bateti albusurile spuma cu zaharul. Treptat, adaugati si crema de ciocolata, amestecand continuu.
  3. Puneti intreaga compozitie pe foc si amestecati cu o lingura de lemn continuu. Fierbeti timp de  circa 3 minute la foc mediu, pana cand se formeaza o crema. Puneti si restul de frisca lichida si amestecati pama se incorporeaza. Turnati compozitia de inghetata intr-un castron si acoperiti-l cu o farfurie si lasati sa se raceasca.
  4. Puneti castronul in frigider timp de 3-4 ore. Puteti sa si congelati amestecul si sa folositi inghetata a doua zi.
Apoi asamblati sandwich-urile. Luati un biscuite, puneti o lingura de inghetata si puneti al doilea biscuite dupa care presati. Veti avea in jur de 10 sandwich-uri de biscuiti.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes