Savarinele sunt prajiturile care se gasesc in orice cofetarie. Nu este deloc o reteta complicata. Va trebuie intradevar o tava speciala in care sa le coaceti. Asta pentru a avea acea forma ondulata. Dar va spun sincer, ca atata timp cat aveti niste forme de briose  sau forme de mini tarte se pot face fara nici o problema ! Servite cu frisca si sirop din belsug sunt un desert grozav.

Ingredientele pentru 12 savarine:

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar tos
  • 5 linguri de pesmet fin
  • 1 lingura cu varf de faina
  • 300 ml. de smantana lichida pentru frisca
  • 3 linguri de zahar pudra

Pentru sirop:

  • 300 ml de apa
  • 150 gr. de zahar
  • 1 esenta de rom

Mod de preparare:

Pasul 1 – Se separa ouale. Batem albusurile spuma tare si le lasam deoparte.

Pasul 2 – Frecam galbenusurile la mixer cu zaharul tos pana obtinem o consistenta cremoasa.

Pasul 3 – Adaugam pesmetul si faina peste galbenusuri si mixam pana aven o compozitie omogena. Apoi incorporam si albusurile spuma. Se amesteca totul usor cu un tel.

Pasul 4 – Ungem cu niste unt o tava de briose si o tapetam cu pesmet. Umplem formele cu aluatul de mai sus si dam tava la cuptor la o temperatura mica de 160 de Grade C pana ce capata o culoare aurie si trec testul cu scobitoarea.

Pasul 5 – Intre timp pregatim siropul: Fierbem apa intr-un ibric, punem zaharul si asteptam sa se topeasca in totalitate apoi adaugam si esenta de rom. Luam ibricul de pe foc si lasam sa se raceasca.

Pasul 6 – Scoatem savarinele din cuptor si cat inca sunt calde, le punem intr-un vas mai inalt si turnam tot siropul peste ele. Le lasam la frigider pana cam se absoarbe tot siropul.

Pasul 7 – Inainte de servire, batem smantana lichida pentru frisca impreuna cu zaharul la mixer pana obtinem o frisca tare. Taiem topul savarinelor  cu un cutit zimtat (astfel incat sa otinem un capac) si punem frisca cu un pos. Punem capacul si servim !

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes