Ingredientele pentru sosul alb:

  • 40 gr. unt
  • 50 gr. de faina ( cam 5 linguri de faina rase)
  • 400 ml. de supa de pasare
  • 50 gr. de frisca ( aici folosim frisca lichida)
  • 15 gr. de gelatina ( 1 plic)
  • sare

Mod de preparare:

  1. Cernem faina, dupa care o dizolvam in 100 ml. de supa de pasare, amestecand continuu. Untul se topeste si se amesteca cu sosul de mai devreme. Se adauga restul de 300 ml. de supa, frisca si sare si se fierb timp de 20 de munte la foc moderat.
  2. Se adauaga gelatina si se amesteca pana se omogenizeaza, dupa care strecuram sosul obtinut printr-o sita.

Acest sos este unul rece care poate fi folosit atat la preparatele din carne de vita, cat si la peste.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes