Sosul de caise poate fi facut in mai multe feluri, si de asemenea il putem face din caise proaspete, uscate, congelate, fierte, gem sau marmelada de caise. Poate fi folosit alaturi de fructe proaspete, salate sau deserturi, dar merge foarte bine in combinatie cu carnea de pui sau porc. Numeroase retete combina gustul dulce si acrisor al caiselor cu zahar brun, rosii, ghimbir, sos de soia, vin sau orice fel de condimente cum ar fi tarhon sau rozmarin.

Ingrediente pentru sos de caise:

  • 120 grame de caise (eu am folosit uscate)
  • 200 ml suc de mere
  • 120 ml suc de portocale
  • 60 grame miere de albine
  • 2 linguri de apa
  • 2 lingurite amidon de porumb
  • ghimbir dupa gust
  • scortisoara dupa gust
  • 1 lingura vermut dulce

Mod de preparare – Sos de caise:

  1. Amesteca caisele cu sucul de mere intr-o tigaie. Se aduce la punctul de fierbere. Se reduce focul si se fierbe acoperit 30 de minute, amestecand ocazional pentru a evita lipirea sau arderea.
  2. Luati tigaia de pe foc ca sa se raceasca caisele. Strecurati amestecul si pastrati zeama. Se toaca fructele si se pun intr-un bol separat.
  3. Amesteca sucul de portocale, mierea, apa, amidonul de porumb, ghimbirul si scortisoara intr-o cratita. Puneti cratita pe foc mediu amestecand incontinuu pana cand sosul s-a ingrosat putin. Luati cratita de pe foc.
  4. Adauga caisele in cratita, zeama ramasa de la caise plus vermutul. Amestecati bine.
  5. Il puteti sevi cald sau rece in functie de preferinte, intr-un bol.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes