Una dintre cele mai utilizate retete cu  busuioc este sosul pesto, sau sosul verde cum mai este numit. Puteti folosi astfel busuiocul pentru a prepara un sos delicios pesto pentru pastele voastre si nu numai. Reteta pentru paste proaspate o gasiti aici, nu va mai trebuie decat urmatoarele ingrediente:

  • 1 legatura de frunze de busuioc proaspat
  • 1/4 lingurita de sare de mare
  • 1/2 lingurita de piper negru macinat
  • 1 catel mic de usturoi
  • o ceasca de seminte de pin
  • o ceasca de parmezan ras
  • 2-3 linguri de ulei de masline

OPTIONAL: zeama de la 1/2 de lamaie

Pasul 1 – Busuiocul  trebuie spalat si uscat pe un prosop de bucatarie.

Pasul 2 – Puneti busuiocul in robotul de bucatarie cu sarea de mare si usturoiul si amestecati totul 30 de secunde.

Pasul 3 – Puneti semintele de pin si rumeniti-le intr-o tigaie mai intai. apoi adaugati-le in robot. Amestecati totul pana devine o pasta.

Nu este nevoie sa prajiti foarte mult semintele de pin. E de ajuns sa fie usor prajite astfel incat sa dea sosului pesto o nota cremoasa.

Pasul 4 – Scoateti sosul intr-un castron, puneti jumatate de ceasca de parmezan ras si amestecati usor cu o lingura. Adaugati apoi si ulei de masline suficient cat sa obtineti un sos cu o consistenta cremoasa.

Mai condimentati cu sare fina si piper, in functie de preferinte, apoi adaugati si restul de parmezan ras. Mai completati cu 1 lingura de ulei de masline, iar la sfarsit, daca doriti puteti pune si zeama de la o jumatate de lamaie ca sa ii dea un gust usor acrisor. Incercati si vedeti care varianta este preferata voastra (cu sau fara zeama de lamaie) !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes