Prepararea aluatului pentru spaghete nu va lua mai mult de 10 minute, iar prepararea sosului presupune si mai putin timp. Tot ce va trebui sunt ingredientele de mai jos si un ingredient nu prea secret – sa gatiti cu drag !

Noi folosim busuioc proaspat din gradina deoarece aceasta planta da un gust mai bun mancarurilor decat cele uscate la plic. Va recomand sa folositi intotdeauna ieburile aromatice proaspete la pentru un plus de savoare !

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 400 gr. de spaghete (vezi reteta aici)
  • 200 gr. de kaiser
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1/2 pahar de vin alb (100 ml.)
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de piper
  • 3 galbenusuri
  • 300 gr. de smantana
  • 50 gr. de parmezan regiano
  • 50 gr. de branza gorgonzola
  • 3-4 frunze de busuioc proaspat + altele pentru decor

Mod de preparare:

Pasul 1 – Faceti pastele dupa reteta de aici din 4 oua, 400 gr. de faina si 1 lingurita de sare si apoi le fierbeti. In cazul in care folositi paste cumparate, le fierbeti circa 8 minute in apa clocotita cu sare. Iar daca faceti paste proaspete, nu va trebui sa le fierbeti mai mult de 3 minute. Plus ca vor avea si un alt gust. Apoi le scurgeti si le puneti deoparte.

PONT: Daca nu aveti aparat special pentru facut spaghete, faceti aluatul de paste, il rulati cu un facalet la grosimea la care doriti pastele dupa care presarati faina peste aluat si rulati aluatul. Iar cu un cutit taiati pastele in forma dorita ( mai late, mai subtiri, gen tagliatelle, gen spaghete sau chiar pappardelle).

Pasul 2 – Taiem kaiserul felii subtiri si il lasam deoparte.

Pasul 3 – Preparam sosul: intr-un castron punem galbenusurile, sarea si piperul. Amestecam cu un tel de bucatarie.

Radem jumatate din cantitatea de parmezan si o punem peste galbenusuri. Pastram cealalta jumatate de parmezan pentru decor.

Taiem branzza gorgonzola cuburi mici si o incorporam in amestecul de galbenusuri si parmezan. Amestecam cu telul, dupa care punem si smantana, amestecand in continuare pana se omogenizeaza intrega compozitie de sos.

Pasul 4 – Intr-o tigaie puneti cele 2 linguri de ulei de masline si caliti kaizerul timp de 1 minut, apoi puneti vinul, frunzele de busuiocsi lasati sa fiarba totul circa 3 minute. Apoi puneti sosul carbonara si amestecati cu o lingura pana incepe sa capete o consistenta cremoasa ( nu dureaza mai mult de 2 minute). Luati tigaia de pe foc si puneti spaghetele. Amestecati cu o spatula de salata pentru a acoperi toate spaghetele in sos carbonara.

Pasul 5 – La final, cat inca sunt calde spaghetele, radeti parmezan si mai puneti cateva frunze de busuioc proaspat pentru decor si serviti !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes