Ce spuneti de niste strudele cu pere? Nu mai trebuie sa  va chinuiti sa faceti un aluat special pentru strudel, aveti nevoie doar de cateva ingrediente si de putina rabdare ( asta pentru ca perele trebuie sa stea o zi la rece, asadar este bine daca vreti sa incercati aceasta reteta sa pregatiti perele cu o zi inainte) pentru ca o sa va iasa ceva nemaipomenit!

Ingrediente pentru 4 strudele:

  • 4 pere mari
  • un pachet de foi de placinta
  • 1 ou
  • zahar pudra
  • o mana de nuci taiate cu cutitul
  • 1 sticla de vin rosu
  • 750 gr. de zahar tos
  • 100 gr. de unt topit
  • 2-3 bucati de anasos (optional)
  • 2 batoane de scortisoara

Pentru perele imbibate in vin:

  1. Curatam 4 pere, le taiem pe jumatate. Punem o sticla de 750 ml de vin Cabernet la fiert intr-o oala cu 3 cani de zahar ( aceeasi cantitate adica 750 gr), cu 2 batoane de scortisoara si cateva bucati de anason.
  2. Punem perele in oala cu vin si punem o hartie de copt (taiata pe rotund la dimensiunea cratitei) deasupra si lasam sa fiarba. Incercam din cand in cand perele cu o furculita pentru a vedea daca au fiert ( asta deoarece timpul de fierbere diferta in functie de cat de coapte sunt perele).
  3. Oprim focul si lasam deoparte pana cand se raceste, apoi punem totul in frigider pana a doua zi.

A doua zi:

  1. Folosim 2 x4 foi de pacinta una peste alta cu unt topit si le taiem pe din doua.
  2. Punem 2 jumatati de para cu 2 linguri de nuca taiata cu cutitul marunt (cate o para – 2 jumatati – pentru fiecare aluat).
  3. Impaturim marginile si rulam foile. Le punem pe o tava cu hartie de copt. Ungem strudelele cu ou si presaram niste zahar pudra.
  4. Se coace timp de 20 minute la 180 grade C.
  5.  Scoatem tava din cuptor, taiem strudelele pe din doua cand servim!
  6. Cernem niste zahar pudra si servim !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes