O supa calda este reteta ideala pentru o zi de toamna ! Iar supa de cartofi are la baza ingrediente comune si foarte putine.

Plus ca usturoiul folosit la preparearea retetei tine raceala la distanta !

Ingrediente pentru 8 portii:

  • 250-300 gr. de kaizer/bacon
  • 1 kg. de cartofi
  • 2,5 l. de supa de pui sau 2,5 litri de apa cu 4 cuburi de concentrat de pu
  • 4 catei de usturoi
  • 5 linguri de smantana
  • 2 linguri de ulei vegetal

Mod de preparare:

Pasul 1 – Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete ca pentru niste cartofi natur. Ii tinem intr-un castron cu apa rece pana cand va fi nevoie sa ii folosim.

Pasul 2 – Taiem kaizerul cubulete mici, iar usturoiul il tocam fin. Intro tigaie punem uleiul, asteptam sa se incinga putin si punem kaizerul si usturoiul. Le calim la foc mediu pana se rumenesc, usturoiul va incepe sa miroasa.

Pasul 3 – Daca nu aveti niste zeama de la o supa de pui, atunci faceti ca mine: cat timp se caleste kaizerul puneti intr-o oala la foc mediu 2,5 l de apa rece si 4 cuburi de concentrat de pui. Asteptati cateva minute sa se dizolve concentratul si apoi puteti folosi acesasta zeama in locul supei de pui.

Pasul 4 – Punem jumatate din cantitatea de zeama in oala (cealalta jumatate o pastram pentru pasul 5) cu kaizerul si usturioul calit(e). Amestecam cu o lingura de lemn pentru a se imbina toate aromele. Si lasam sa fiarba pana incepe sa dea in clocot. Apoi acoperim oala cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic (reducem focul) timp de 5 minute.

Pasul 5 – Punem cartofii in oala cu supa si ii lasam sa fiarba. Dupa ce au fiert ii scoatem si ii pasam la blender, adaugand si restul de zeama pentru a obtine in felul acesta un piure mai lichid.

Pasul 6 – Turnam piureul de cartofi inapoi in oala cu kaizer si amestecam cu o lingura de lemn.

Pasul 7 – Punem si smantana si amestecam continuu cu un tel mic pana incepe sa se mai ingroase putin (circa 2 minute). Mai lasam apoi sa fiarba inca 5-10 minute dupa care oprim focul si servim !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes