Broccoli este una dintre cele mai nutritive legume care contine vitamine precum Vitamina A si E. Este o excelenta sursa de calciu si se gateste imediat.

O reteta perfecta chiar si pentru vegetarieni, supa crema de broccoli este un preparat cremos pe care-l puteti servi dupa numai 15 minute ! Alaturi de niste bucati de branza de capra si cateva jumatati de nuca sau alaturi de niste felii de paine prajita unse cu usturoi pisat si garnisite cu ulei de masline, este un adevarat deliciu !

 

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 1 kg. de broccoli (2 buchete mari)
  • 2 litri de apa
  • sare si piper negru macinat
  • 8 felii de branza tare de capra
  • in jur de 16 jumatati de nuca
  • ulei de masline pentru garnisit

 

Mod de preparare:

Pasul 1 – Punem 2 litri de apa la fiert intr-o oala cu capac la foc mare. Cat timp asteptam sa fiarba apa ne ocupam de broccoli.

 

Pasul 2 – Spalam buchetele de broccoli, dupa care le taiem pentru a face asta tineti broccoli-ul in mijlocul tocatorului cu coada in sus si cu un cutit taiati bucatile de broccoli (care par a fi niste mici buchetele de flori), avand grija sa lasati si o codita de aproximativ 3 cm lungime.

 

Pasul 3 – Cand apa a inceput sa fiarba, punem o lingurita de sare, adaugam broccoli in apa si mai asezonam cu putina sare. Acoperim oala cu capac si lasam sa fiarba broccoli timp de 3-4 minute.

 

Pasul 4 – Intre timp, pregatim branza de capra. Cu un cutit inmuiat de fiecare data in apa fierbinte din oala in care fierbe broccoli taiem felii de branza si le punem pe un tocator cu hartie de copt.

Cand folositi branza veche este bine sa o taiati cu un cutit inmuiat de fiecare data in apa fierbinte. Asta pentru a evita sfaramarea ei !

Pasul 5 – Scurgem broccoli-ul fiert dar nu aruncam apa. Pasam broccoli la un robot de bucatarie sau cu un blender, adaugand de asemnea si 500 de ml. din apa in care a fiert si blenduiti.  In felul acesta veti obtine o textura cremoasa.  Apoi asezonati cu sare. Daca totusi vreti o supa mai fina, atunci cum am descris mai devreme iar dupa ce ati pasat bine brocooli cu cei 500 de ml. de apa, puneti si cealalta cantitate de apa ramasa treptat si amestecati. Gustati pana obtineti textura dorita!

Pasul 6 – Pentru servire, puneti intr-o farfurie adanca 4 bucati de nuca. Puneti de asemenea si 2 felii de branza de capra asezonati cu putin piper negru macinat. Apoi turnati pe margine supa crema de broccoli lasand sa se vada bucatile de branza. Stropiti deasupra cu niste ulei de masline si serviti !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes