Supa de pui da savoare mancarurilor! In retetele anterioare va spuneam ca la prepararea risotto-ului aveti nevoie de supa de pui/de peste/de legume, in functie de reteta de rissoto pe care vreti sa o gatiti.

Este bine sa faceti o cantitate mai mare de supa de pui, deoarece aceasta se pastreaza foarte bine la congelator astfel incat nu mai este nevoie sa pregatiti supa la retetele la care aveti nevoie de acest ingredient.

Ingredientele pentru 4 litri de supa:

  • 2 kg. de carcase de pui
  • 1/2 capatana de usturoi nedecojit
  • 5 tulpini de telina
  • 2 cepe medii
  • 2 morcovi mari
  • 3 frunze de dafin
  • 3 fire de rozmarin proaspat
  • 5 fire de patrunjel proaspat
  • 5 fire de cimbru proaspat
  • 5 boabe de piper negru
  • 6 litri de apa rece

Modul de preparare:

  1. Intr-o oala mare, cu fundul mai gros, se pun carcasele de pui taiate, usturoiul, legumele, toata verdeata si boabele de piper.
  2. Se adauga apa rece, se aduce in clocot, dupa cre se da focul mai mic. Se continua fierberea timp de 3-4 ore, timp in care se ia spuma ori de cate ori este necesar. Se ia oala de pe foc, se strecoara supa.
  3. Supa se lasa timp de 30 minute sa se raceasca. Puneti supa in niste recipiente mai mici de plastic (cat va trebuie sa folositi o singura data) si o puteti congela.

Supa de baza de pui se pastreaza bine la congelator timp de 2 luni, iar la frigider este bine sa o tineti cel mult 4 zile.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One Comment

  1. 2-1-2014

    Buna ziua ,
    felicitari pentru site !!! :)
    ce cantitate de supa pot congela pentru am-mi servi mai apoi
    la pregatirea unui preparat oarecare
    stiti incerc pe cat posibil sa ” scap ” de delikat , vegeta , etc.
    Multumesc!
    Sa aveti o zi frumoasa ! :)

Trackbacks/Pingbacks

  1. Cum se gateste de fapt rizoto/ Reteta de baza pentru rizoto, risotto | Retete culinare, retete de pui, retete prajituri, porc, peste, pizza, preparate bucatarie internationala - […] de toate aveti nevoie de o supa de baza pentru a face rizoto ( gasiti aici reteta pentru supa …

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes