Ingrediente putine si timpul foarte scurt de preparare, fac din aceasta supa o reteta ideala pentru zilele in care vreti sa serviti o supa calda, cu un gust desavarsit si o consistenta cremoasa !

Ingredientele pentru 6 portii:

  • 60 gr. de unt
  • 60 gr. de faina
  • 180 gr. de cascaval
  • 1.5 l de apa
  • 2 cuburi de knorr cu gust de gaina
  • 6 felii de paine toast
  • 2 linguri de ulei vegetal
  • cateva frunze de patrunjel
  • 1/2 lingurita de nucsoara
  • 1/2 lingurita de piper negru macinat
  • sare, dupa gust

 

Mod de preparare:

Pasul 1 -Intr-o oala, punem apa la fiert cu cuburile de concentrat de gaina . Lasam sa fiarba timp de 5 minute.

Pasul 2 – Intr-o cratita topim untul, adaugam faina si o lasam cateva minute sa se “prajeasca”, pana se rumeneste.

Pasul 3 – Turnam zeama de la pasul 1  amestecamd continuu cu un tel si mai lasam sa fiarba totul timp de 5-7 minute.

Pasul 4 – Taiem cascavalul cuburi marunt si-l adaugam in supa.  Tot acum punem si nucsoara, sarea si piperul.  Mai lasam sa fiarba 1-2 minute apoi stingem focul.

Pasul 5 – Din feliile de paine facem niste crutoane: le taiem cuburi, dupa care intr-o tigaie prajim painea in uleiul vegetal.

La servire, punem in farfurie crutoanele de paine prajita iar peste ele punem supa de cascaval si ornam cu frunzele de patrunjel !

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes