Am mai pus retete de supe dar cred ca Supa de rosii este probabil una dintre cele mai simple si mai gustoase supe care nu ar trebui sa lipseasca din retetarul oricarei gospodine. Secretul unei supe de rosii reusite este sa alegem rosii cat mai coapte. In cazul acesta, nu folositi niciodata rosiile de abea scoase din frigider, deoarece acelea vor ramane in continuare necoapte atata timp cat sunt tinute la rece.

Un alt truc ar fi sa fierbeti totul la foc mic, pentru a avea o supa cat mai dulce.

Asadar, aveti la dispoztie oricand aceasta reteta, iar cand va hotarati sa o gatiti scoateti rosiile din frigider si lasati-le intr-un castron doua zile in bucatarie. Apoi mai aveti nevoie de doar cateva ingrediente si veti avea o supa dulceaga si creamoasa.

Ingredientele sunt pentru 4 portii:

  • 1 kg. de rosii coapte
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 -2 catei de usturoi tocati fin
  • 1 morcov ras pe razatoarea mica
  • 1 litru de supa de legume
  • 1/2 lingurita de sare de mare
  • 1 lingurita de piper negru macinat
  • ulei de masline
  •  cateva frunze de busuioc proaspat tocate

OPTIONAL:  Pentru pasul 2 veti avea nevoie de 2 galbenusuri, 6 linguri de smanata si 1 lingurita de otet balsamic.

Busuiocul proaspat este poate cel mai important ingredient al acestei retete. Având un miros puternic dulceag-înțepător va da si un gust aparte supei. De asemenea, stimuleaza si digestia tocmai de aceea in bucataria italiana este foarte des folosit.

Modul de preparare:

Pasul 1 – Puneti ceapa, usturoiul, morcovul si busuiocul tocat intr-o oala mai mare cu doua linguri de ulei de masline si acoperiti oala cu un capac . Lasati sa fiarba timp de 20 de minute pana se elibereazza toate aromele. Aveti grija sa amestecati cat mai des ca sa nu se arda  legumele.

Pasul 2 (optional) – Amestecati intre timp smantana, otetul balsamic si galbenusurile si lasati-le deoparte pana la servire.

Pasul 3 – In timp ce se calesc legumele in oala mare, intr-o alta oala puneti apa la fiert iar cand incepe sa clocoteasca opariti rosiile timp de 30 de secunde. Pentru a le putea indeparta apoi coaja cat mai usor crestati-le cu un cutit pe fund, nu pe partea cu codita,  in forma de cruce.

Apoi le decojiti si taiatile cuburi cat mai mare posibil.

Pasul 4 – Adaugati rosiile taiate in oala mare, puneti si supa de legume si mai fierbeti totul timp de 20 de minute cu capac.

Pasul 5 – Dupa ce au trecut si cele 20 de minute, pasati supa la robot sau cu un blender. Aveti grija deoarece este foarte fierbinte. Daca vreti mai puteti astepta putin sa se raceasca.

Pasul 6 – Puneti supa pasata inapoi pe foc, asteptati pana da in clocot apoi condimentati cu sare de mare si piper macinat.

Pentru un plus de savoare si pentru o textura mai matasoasa puneti si amestecul de la pasul 2 in oala cu supa. nu mai este nevoie sa fierbeti deoarece nu vreti sa se gateasca galbenusurile. Supa fiind calda se vor gati incet.

Se serveste calda, decorata cu cateva frunze de busuioc proaspat!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes