Reteta de taitei chinezesti este facuta din taieti de orez. Acestia se gasesc in doua variante: Rice vermicelli si Rice Noodles. Reteta de mai jos este preparata cu Rice noodles (adica taietii chinezesti normali). Cei vermicelli sunt mai subtiri.
Ingrediente – Taitei chinezesti:
- 500 g piept pui
- 1 pachet de taitei chinezesti
- 2 cepe verzi
- 2 fire de usturoi verde
- 1 ardei gras verde
- 50 gr. de urechi de lemn (ciupercile uscate chinezesti)
- ulei de susan sau ulei vegetal
- sos de soia
- sos de soia dulce
Mod de preparare – Taitei chinezesti:
- Se pun taiteii intr-un castron plin cu apa calda. Se lasa aproximativ 10 minute la inmuiat.
- Procedam la fel ca la pasul 1 si cu urechile de lemn, doar ca acestea trebuiesc lasate 20 minute la inmuiat.
- Intre timp, spalam pieptul de pui, curatam ceapa verde, usturoiul si ardeiul gras. Le spalam si le taiem ca in poza de mai jos.
- Intr-un wok sau o tigaie adaugam uleiul ( preferabil ulei de susan ) , adaugam pieptul de pui, lasam puiul la calit pana prinde o crusta aurie apoi adaugam si urechile de lemn (ciupercile).
- Dupa 2 minute, adaugam si celelalte ingrediente (ardeiul gras, usturoiul verde si ceapa verde) si asezonam cu sosul de soia (dupa gust) .
- Apoi, adaugam si taiteii chinezesti si amestecam putin. Oprim focul. Acest fel de mancare se serveste cald si este o reteta nemaipomenita!

Salut,
am incercat si eu retata si mi-au iesit cam uscati. Am pus prea putin ulei de susan sau i-am lasat prea mult pe foc la final ? Nu era prea mult lichid in tigaie inainte sa pun taieteii !
Salutare , pe viitor incearca sa nu lasi taitei foarte mult la inmuiat, si ar fii bine sa ai si o sticla cu sos de Soia Light pe langa tine ..
Salut!
Vroiam sa intreb pentru cate portii este reteta?