Daca cautati o reteta simpla de tarta, acum o aveti ! Aluatul clasic de biscuiti ii da o textura crocanta, in timp ce gustul acrisor de lamaie este perfect echilibrat de dulceata zaharului.

Veti avea un desert fantastic pe care il veti prepara cu drag si il veti savura pe deplin !

Ingredientele pentru o tarta:

ALUAT:

  • 15 biscuiti tip graham sau petit beurre
  • 100 gr. de unt ( merge si margarina) topit si racit in prealabil
  • 2 linguri de zahar tos

Mod de preparare:

Pasul 1 – Sfaramam biscuitii la robotul de bucatarie.

Pasul 2 – Adaugam untul sau margarina topit(a) si amestecam la robot timp de 1 minuta pana se incorporeaza tot untul in biscuiti.

Pasul 3 – Punem aluatul de biscuiti intr-o tava rotunda de tarta. Si folosim fundul unui pahar pentru a presa bine aluatul. De asemenea, presam si aluatul de pe peretele tavii.

Pasul 4 – Dam tava cu aluat la cuptor timp de 10 minute la o temperatura de 180 de Grade C. Scoatem apoi tava din cuptor si lasam aluatul sa se raceasca timp de alte 10 minute. Moment in care ne apucam de pregatit umplutura cu creama de lamaie.

UMPLUTURA:

  • 4 galbenusuri
  •  o lamaie mare
  • 150 gr. de zahar tos
  • 350 ml. de lapte condensat  (o cutie)
  • un praf de sare

Mod de preparare:

Pasul 1 – Intr-un castron batem galbenusurile cu un tel. Adaugam laptele condensat si un praf  de sare si omogenizam totul.

Pasul 2 – Radem coaja de la lamaie cu un razator special (gen cutit) in fasii lungi si le punem deoparte pe o farfuriuta pana la final cand le vom folosi pentru decor. Apoi stoarcem sucul de la lamaie. Ar trebui sa avem 100 de ml de zeama de lamaie. Daca nu aveti aceasta cantitate, mai stoarceti putina lamaie.

Pasul 3 – Adaugam zeama de lamaie in compozitia de galbenusuri. veti observa ca isi schimba instantaneu textura. Se va ingrosa. Amestecam bine cu telul pentru a obtine o compozitie omogena.

Pasul 4 – Adaugam si zaharul tos si amestecam 2-3 minute cu telul de mana pana se topeste putin zaharul.

Pasul 5 – Turnam intreaga compozitie de crema de lamaie peste aluatul de biscuiti racit si dam tava la cuptor timp de 25 de minute la 180 de Grade C. Scoatem apoi tava din cuptor si o lasam sa se raceasca.

OPTIONAL: Daca doriti puteti folosi cele 4 albusuri care v-au ramas de la crema si sa le bateti spuma tare cu 5 linguri de zahar tos. Puteti folosi aceasta bezea pentru a mai crea un strat la tarta de lamaie. Mi-e imi era mila de albusurile ramase, de aceea am facut tarta putin mai inalta decat trebuia (adaugand in plus biscuiti si unt topit) pentru a avea loc si pentru acest strat de bezea !!!

La sfarsit, decoram cu fasiile de lamaie rasa. Pentru mai mult efect puteti folosi limeta. In felul acesta ati avea si un contrast frumos de maro, galben si verde intens.

Se lasa la frigider timp de 1-2 ore deoarece se serveste rece ! Sper sa va placa !!!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes