De cele mai multe ori, cand ma gandesc ce desert sa pregatesc, imi vine in minte  “tiramisu“, prajitura cunoscuta in trecut si sub denumirea de “supa ducelui”. Se spune ca a fost preparata pentru prima oara cu ocazia vizitei Marelui Duce Cosimo al III-lea de Medici, iar acesta a fost atat de incantat de prajitura, incat a vrut sa ia reteta cu el in Florenta.

Tiramisu este un desert italienesc care se deosebeste de alte deserturi prin aroma intensa de cafea si gustul fin de mascarpone. Si va asigur ca este o reteta usoara si care nu necesita foarte mult timp pentru a o pregati.

Ingredinte:

  • 400 gr. piscoturi ( un pachet mare)
  • 2-3 pliculete de capuccino sau nes
  • 5 galbenusuri
  • 500 gr. de crema mascarpone
  • 5 linguri rase de zahar
  • 200 gr. de frisca
  • 400 ml. de cafea
  • 300 ml. de lichior pentru Tiramisu
  • cacao pentru pudrat

Mod de preparare:

  1. Intr-un bol mare, se freaca galbenusurile cu zaharul pana se topeste zaharul, apoi se adauga pliculetele de capuccino ( sau nes), crema de mascarpone, frisca si 100 ml de lichior de tiramisu, dupa care se amesteca pana devine o crema mai consistenta.
  2. Separat, se  prepara cafeaua intr-o oala mai mica. Se ia de pe foc si se strecoara. Apoi se  amesteca cu 200 ml din  lichiorul de Tiramisu.
  3. Se inmoaie piscoturile in cafeaua cu lichior si se aseaza primul rand intr-o tava dreptunghiulara, apoi se pune jumatate din cantitatea de crema de la pasul 1, dupa care, iarasi un rand de piscoturi si la sfarsit un rand de crema.
  4. Se pudreaza cacao si se tine la rece peste noapte deoarece este mai buna a doua zi !!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes