Incepand de azi veti gasi mai multe retete de torturi.

De data aceasta, va prezentam ingredientele pentru un tort cu crema de zahar ars:

PENTRU BLAT:

  • 100 gr. de unt
  • 2 linguri de zahar tos
  • 100 gr. de smantana
  • faina cat cuprinde

Modul de preparare:

Pasul 1 – Untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Se freaca spuma impreuna cu lingurile de zahar.

Pasul 2 – Adaugam faina. Incepem cel mai bine cu o cana de faina, mixam si apoi mai incorporam faina pana avem o compozitie tare dar  care sa fie tartinabila deoarece vom coace foi din acest aluat.

Pasul 3 – Pe fundul unei tavi rotunde punem hartie de copt. Intindem circa 10 foi de 1-1.5 cm grosime din aluatul obtinut. Si le coacem pe rand la 180 de grade C timp de 10-15 minute. Foile care s-au copt le punem pe o tava pana terminat de copt restul foilor.

CREMA DE ZAHAR ARS:

  • 1 pahar si jumatate de zahar (300 grame)
  • 1 pahar de lapte (200 ml.)
  • 1 cana de nuci macinate fin

Modul de preparare:

Dupa ce am terminat de copt toate foile de tort, stingem focul la cuptor si ne apucam de crema. Daca vreti un strat mai gros de crema dublati cantitatile.

Pasul 1 – Pregatim crema astfel: punem o oala cu fundul mai gros pe aragaz la foc mic, adaugam tot zaharul.  ATENTIE: Nu trebuie sa intoarceti deloc in zahar cat timp se topeste ca altfel se arde mai repede.

Pasul 2 – Cand acesta s-a caramelizat, adaugam paharul de lapte si amestecam repede cu un tel.

Pasul 3 – Adaugam si nuca macinata fin. Oprim focul de la aragaz, dupa care incepem sa asamblam tortul cat timp mai e calda crema. Punem o foaie de tort pe un suport, apoi un strat subire de crema, alta foaie de tort, alt rand de crema… si tot asa pana terminam cu o foaie de tort.

Seamana foarte mult la tehnica pregatirii cu prajitura Alba ca Zapada. Promit ca voi pune si reteta pentru aceasta prajitura cat de curand mai ales ca este un desert demn pentru sarbatorile de iarna !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes