Ce poate fi mai bun decat un tort moale, pufos si cu ciocolata pentru care nu avem nevoie de cuptor, mai ales pe timp de vara cand incercam pe cat posibil sa evitam caldura din bucatarie ?!

Va propunem o reteta de tort de ciocolata gata in mai putin de 10 minute !

Dupa cum spuneam dureaza circa 10 minute pentru a pregati aceasta reteta ( 5 minute timpul de coacere in cuptorul cu microunde + alte 5 minute timp in care lasam tortul sa se raceasca  ca sa-l putem scoate din vas). Puteti profita de acele 5 minute in care lasam sa se raceasca tortul si sa preparati o crema pentru a-l umple si, de ce nu si o glazura de ciocolata.

Ingredientele pentru un tort:

  • 250 ml. de lapte
  • 120 gr. de zahar
  • 190 gr. de faina
  • 3 linguri de pudra de cacao
  • 1/4 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita de praf de copt
  • o fiola de esenta de vanilie
  • 3 linguri de ulei (optional, deci puteti renunta la ulei daca vreti)
  • 1 lingura de zeama de lamaie ( este necesara pentru a activa bicarbonatul de sodiu)

Mod de preparare:

  1. Intr-un bol punem laptele si zaharul. Amestecam bine cu un tel pana cand se topeste zaharul.
  2. Punem o sita deasupra bolului si cernem faina, pudra de cacao, bicarbonatul de sodiu si praful de copt. Amestecam pana se incorporeaza totul si avem o compozitie cremoasa.
  3. Adaugam apoi esenta de vanilie, amestecam si punem si uleiul si incorporam.
  4. La final, punem si sucul de lamaie (dupa cum spuneam, este nevoie de lamaie pentru a activa bicarbonatul de sodiu si astfel sa avem un tort crescut frrumos si pufos) si omogenizam.
  5. Turnam intreaga compozitie intr-un vas rotund de 16 cm (puneti inainte si niste hartie de copt pe fundul vasului).
  6. Puneti vasul in cuptorul cu microunde si setati timp de 5 minute la putere maxima.
  7. Intre timp faceti sosul ganache/o crema pentru a umple tortul daca doriti un tort cu crema.
  8. Dupa ce au trecut cele 5 minute, scoateti vasul din cuptor si faceti testul cu scobitoarea (luati o scobituare si intepati tortul in mai multe locuri, daca scobitoarea rama curata inseamna ca este gata tortul, daca nu, atunci mai lasati 1-2 minute).
  9. Daca este gata tortul vostru atunci va trebui sa il lasati timp de 5 minute sa se raceasca inainte de a-l scote din vas (cu un cutit dezlipiti marginile tortului de vas apoi pur si simplu, puneti o farfurie deasupra vasului si rasturnati continutul vasului).
  10. Glazurati tortul cu sosul de ciocolata. Se poate servi fie asa cu glazura calda, fie daca vreti serviti dupa ce a stat cam 1 ora la frigider!
Nota: Daca alegeti sa faceti un tort cu creama atunci faceti si pasul de mai jos, daca nu va opriti la pasul 9.
    11. Taiati tortul in 3 etaje (depinde de cat de subtire vreti sa fie stratul de tort) si puneti straturile de crema ( un strat de tort, un strat de crema, un strat de tort si iar un strat de crema si la sfrasit un alt strat de tort apoi i-l glazurati). Pentru glazura de ciocolata folositi reteta de sos ganache ( gasiti reteta aici)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Comentarii

  1. 2-7-2013

    Mi ar place sa incerc acest tort pentru ca este cu adevarat rapid:) Din pacate nu am cuptor cu microunde. Ar merge si la cuptorul de la aragaz???? Te rog mult sa mi spui cum sa procedez.
    Merci mult, pupici
    Diana

    • 2-8-2013

      hmmm… eu zic sa incerci .. nu ai nimic de pierdut … avantajul cuptorului cu microunde este ca incalzeste rapid si uniform

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes