Este o prajitura destul de des intalnita in ziua de azi in mai toate cofetariile. Nu cred ca este cineva care poate rezista unui desert cu ciocolata. Iar din denumirea acestui tort ne dam imediat seama ca este vorba de 3 straturi fine de ciocolata: unul de ciocolata neagra, unul de ciocolata cu lapte si altul cu ciocolata alba.
Ingrediente pentru baza tortului:
  • 1/2 cana de faina (120 gr.)
  • 4 linguri de cacao
  • 1 cana de zahar tos
  • 1/2  lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita de praf  de copt
  • un praf de sare
  • 2 oua
  • 85 gr. de unt
  • 1/2 cana de lapte (125 ml.)
  • 1 ceasca mica de expresso
  • 1/2 lingurita extract de vanilie

Modul de preparare al blatului:

Pasul 1 – Preicalzim cuptorul la 200 de grade C.

Pasul 2 – Intr-un vas punem toate ingredientele uscate (faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, praful de cacoa si sarea). In mijloc facem o gaura, unde punem laptele, untul topit, cafeaua, extractul de vanilie si ouale. Amestecam bine pana avem un compoztie omogena.

Pasul 3 – Ungem o tava rotunda, de preferat una detasabila de 26 de cm. cu acesta compozitie si dam la cuptor timp de 20-25 de minute. Apoi lasam blatul sa se raceasca cat timp pregatim cremele de ciocolata.

Ingrediente pentru cele trei feluri de mousse
  • 3 cani de frisca lichida
  • 6 galbenusuri
  • 11 linguri de miere
  • 100 ml. de apa
  •  1 lingurita extract de vanilie
  • 200g ciocolata cu lapte
  • 200g ciocolata amara
  • 200g ciocolata alba

Modul de preparare al cremelor:

Pasul 1 – Batem frisca lichida, pana se intareste, dupa care o tinem la rece.

Pasul 2 –Mixam galbenusurile pana devin pufoase.

Pasul 3 – Mierea o diluam in cei 100 de ml de apa fiarta, ca sa fie mai usor de incorporat.

Pasul 4 – Adaugam mierea diluata peste galenusurile batute spuma si mixam la viteza medie. Treptat, cresteti viteza mixerului pana cand se raceste complet amestecul de galbenusuri.

Pasul 5 – Compozitia astfel obtinuta o punem in 3 vase cu cantitati egale.

Pasul 6 – Topim la bain-marie ciocolata neagra mai intai. Odata ce s-a topit complet ciocolata, incepem sa o incorporam cu amestecul dintr-un vas. Trebuie sa amestecati cu un tel de bucatarie continuu pana aveti o crema omogena, iar apoi puneti o treime din cantitatea de frisca batuta. Amestecati totul cu telul. Puneti stratul de ciocolata neagra peste blatul tortului si tineti in continuare la rece pana cand terminati si celelalte creme.

Pasul 7 si 8 – Repetati procedeul pentru celelalte tipuri de ciocolata, pentru a face mousse-ul de ciocolata cu lapte si mousse-ul de ciocolata alba.

Asta inseamna ca veti avea la final aceasta ordine: blatul de ciocolata,stratul cu mousse de ciocolata neagra, stratul cu mousse de ciocolata cu lapte si stratul de mousse cu ciocolata alba.

Iar pentru decor folositi 3 albusuri batute spuma tare amestecate la mixer cu 200 ml. de apa fiarta in care ati topit 400 gr. de zahar tos. Mixati albusurile pana se raceste compozitia. Puneti un strat subtire de glazura peste stratul de mousse de ciocolata alba si ornati daca vreti cu fructe proaspete!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes