Turta dulce ne aduce aminte de copilarie. Si pentru a face turta dulce, nu trebuie neaparat sa asteptam Craciunul pentru a pune “cuptorul la munca” si pentru a umple casa cu mirosul de scortisoara. Plus ca de Craciun avem cozonacii si placinta de branza dulce care nu ar trebui sa lipseasca din meniu. Asa ca  in urmatoarele randuri aveti o reteta foarte buna pentru a putea face turta dulce oricand doriti.

Daca vreti injumatatiti cantitatea si in felul acesta veti aveain jur de 30 de bucati de turta dulce.

Ingrediente pentru 60 de bucati:

  • 200 gr. de zahar tos
  • 125 gr. de miere lichida
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 150 gr. de unt sau margarina
  • 4 linguri de lapte
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 400 gr. de faina
  • 100 gr. de amidon de porumb
  • 2 linguri de cacao
  • 1 plic de praf de copt

Pentru Glazura:

  • 1 albus de ou
  • un varf de sare
  • 350 gr zahar pudra
  • 2-3 picaturi suc de lamaie

Mod de preparare:

Pasul 1 – Preincalzim cuptorul la 180 grade C ( treapta 3).

Pasul 2 – Mai intai pregatim aluatul pentru turta dulce. Pentru asta amestecam untul sau margarina cu zaharul tos, zaharul vanilat, mierea si laptele intr-un vas la bain-marie pana cand se dizolva zaharul in totalitate. Apoi lasam compozitia deoparte sa se raceasca.

Pasul 3 – In compozitia de turata dulce aproape racita adaugam esenta de migdale si scortiosara amestecand cu mixerul la viteza mare.

Pasul 4 –Intr-un vas  amestecam  ftoate ingredientele uscate : faina, amidonul de porumb, cacaoa si praful de copt. Apoi adaugam treptat acest amestec in compozitia de mai sus.

Pasul 5 – Intindem aluatul obtinut pe o suprafata de lucru si il framantam pana devine omogen. Daca considerati ca e lipicios il puteti infasura intr-o folie de plastic alimentara si il tineti la frigider timp de 30 de minute.

Pasul 6 – Pe suprafata de lucru presaram faina si indindem aluatul intr-o foaie subtire de aproximativ 1/2 de cm. Folosim diverse forme (de plastic, de inox; stelute, inimioare, braduti, cercuri… cu orice fel de forme vreti) pentru a decupa aluatul.

Pasul 7 – Tapetam o tava cu hartie de copt, punem formele obtinute si bagam tava la cuptorul preincalzit la o temperatura de 180 de grade C timp de 10-15 minute pentru fiecare tava de turta dulce. Apoi scoatem tava din cuptor si lasam formele de turta dulce sa se raceasca.

Pasul 8 – Intre timp, pregatim glazura de lamaie: batem bine albusul de ou la mixer, amestecat cu un varf de cutit de sare si 2-3 picaturi de suc de lamaie. Adaugam apoi treptat zaharul pudra si amestecam in continuare cu mixerul pana obtinem o glazura cremoasa dar suficient de bine legata astfel incat sa puten decora turta dulce. Punem glazura intr-un sprit sau o punga taiata la un colt si ornam turta dulce.

Puteti  crea diferite modele daca folositi si niste colorant alimentar pentru glazura!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes