Seria de retete de astazi va avea ca si ingredient principal tot o leguma – este vorba de vanata. Asadar, va voi spune care sunt ingredientele pentru 5 portii de vinete pane cu sunca si cascaval:

  • 2 vinete mari
  • 6 oua
  • 150 gr de cascaval
  • 5 felii de sunca presata
  • 10 linguri de faina
  • 125 ml de ulei
  • o lingura de sare

Mod de preparare:

  1. Spalam vinetele si le curatam de coaja, dupa care le taiem felii care ar trebui sa aibe cam 1 cm grosime.
  2. Batem ouale si le amestecam cu 50 grame de cascaval ras si cu lingura de sare.
  3. Cascavalul care ne-a mai ramas i-l taiem feliute de aceeasi grosime ca si feliile de vinete.
  4. Cernem faina si o punem intr-o farfurie cu fund.
  5. Trecem feliile de vinete prin faina si le lasam timp de 2 minute deoparte suficient cat sa absoarba faina. Luam o felie de sunca, o felie de vanata si o felie de cascaval, le punem una peste alta si le dam iar prin faina si apoi le trecem prin ouale batute cu cascaval.
  6. Punem uleiul la incins si prajim vinetele timp de 1 -2 minute, pana devin aurii.

Aceasta reteta se poate servi rece sau calda in functie de preferinte!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes